Tuesday, December 05, 2006

KHIDMAT NEGARA


Eh… memang rasa tak puas hati lagi ni…. Nak complain kat sapa erk…? Sbb benda dah jadi?? Iskk.. ada ke patut… anak umie masih belum habis SPM exam lagi, dah keluar nama dlm paper kena pi KHIDMAT NEGARA….apa dah jadi ni…. Bukan ke gangguan utk budak2 tgh peksa..?? dah tu jauhhhhh… nun kat GUA MUSANG, Kelantan pulak tu… ermmm risau sungguh le….

Semalam umie dgn hubby cuba2 la bawa surat ke office Khidmat Negara, minta pertukaran untuk ke kawasan yg dekat2 je…. Area selangor ke… melaka ke… dan kawasan2 yg sewaktunya dgn nya…Kami pun jumpa pegawai di situ…Tapi dia kata, tak boleh tukar sbb dah arahan dri atasan…dia kata, sekarang ni dah tukar BOSS baru…. System pun dah lain sikit…Ehh.. awat jdi tambah panas… dah le jalan nak ke bangunan tu jalan jem teruk.. sesat jalan pulak tu…

“En…. Saya nak complain… tak sepatutnya dikeluarkan arahan utk ke Khidmat Negara semasa budak2 belum habis exam lagi.…saya tak setuju sangat2, ia boleh menjadikan satu gangguan fikiran,,,bukan semua budak2 suka utk ke khidmat Negara… ada juga yg tak suka…” umie renong je wajah dia…. Apa dia nak jwp… mcm serba salah dia nak jawap…. Yer la kan… bukan arahan dri dia…. Semua tu arahan dri BOSS … dia kata, dia pun tak setuju dgn cara BOSS baru dia…. Tapi, dia nak buat camana….
Tapi apa pun, dia akan cuba tolong umie mengenai pertukaran tu… alhamdulillah… insyaalah….

4 comments:

cappucinolake said...

assalamualaikum..
camana kalau akak cuba ketengahkan hal ni ke TV3..mana tau ada juga mak bapak yg tgh risau sekarang ni..anak mrk tak habes peksa lagi da dihantar ke khidmat negara

umie said...

yus..
peksa SPM lom habis lagi... nama dah tersenarai kat paper... tu le yg akak tak puas hati... tapi SPM dah habis 8hb lepas...

-ctz- said...

Ada orang kat sini, budak ni dah tak skolah lama dah pun, tetiba kena panggey gak p PLKN. Buleh jadik ka lagu tu mie????

umie said...

ct..
hari tu umie call ct... ct tak ada... mama ct kata... ct mandi, pastu umie sembang dgn mak ct...
seronok ct na.. jalan2 cari makan... (mkn angin)

*semua buley jadik ct...