Wednesday, January 09, 2008

Selamat Menyambut Tahun Hijrah1429

SELAMAT MENYAMBUT MAAL HIJRAH 1429


Maal Hijrah adalah satu penghijrahan dari yang tak baik utk kebaikan atau yg baik utk yg lebih baik... Insyaalah. HIJRAH JUGA SATU PERJUANGAN.

Semalam dah bersiap sedia nak ke Masjid Negara. Tetiba hujan turun dgn lebatnya. Payong ada dalam kereta . Bila hujan dah renyai2 gagahkan diri juga nak turun ke parking. Keluar je dri office, jalan menghala ke Bangsar dah jem. Kensel ke Masjid Negara terus balik ke rumah.

Sampai rumah cepat2 siap sedia sementara nak masuk waktu magrib. Ajak sekali anak2 utk menyambut tahun baru Hijrah di rumah saja. Kami sempat membaca Doa Akhir tahun dan Doa Awal Tahun... seterusnya membaca surah yassin,,,alhamdulillah.

Azam tahun ni nak mencari lebih kebaikan, lebihkan bersedekah dan kebajikan.

Insyaalah

====================================================================

SMS sahabat lama berbunyi: YA ALLAH, di awal tahun yg mulia ini berkatilah SaudaraKU ini, limpahkan rezekiMU padanya,tunaikanlah segala azamnya pada tahun ini, bahagiakan dia & keluarganya & mudahkan urusannya terimalah ibadahnya serta ampunilah dosanya dan selamatkannya didunia dan akhirat bagitu juga dgn diriku & keluargaku, Amin.. SELAMAT TAHUN BARU 1429 HIJRAH

SENDER:Kama

Kama, umie tau kama ada jenguk2 blog umie ni. harap dapat tinggalkan jejak mu, doa ku utk kama sekeluarga, semoga dipanjangkan usia, dilimpahi rezeki dan sentiasa dalam kebahagiaan disamping anak2 juga cucu serta menantu.... amin....

*Nak tambah menantu jgn lupa jemput umie yer...