Tuesday, June 17, 2008

GOTONG ROYONG OFIS ..Ahad baru2 ni... unit kami membuat pembersihan kawasan ofis. Kami gotong royong membersihkan dan mengemaskini barang2 lama yg terbuang dan terpakai.
Biasanya setahun sekali atau 6 bulan sekali (tu pun kalau rajin) tgk kepada keadaan. Kebiasaan nya sebelum habis pelajar2 yg sedang menjalani latihan di unit kami habis.... jadi kami memerlukan tenaga mereka untuk membantu kami bergotong royong.Kebiasaannya student dri POLITEKNIK menjalani latihan paling lama iaitu selama enam bulan.. UiTM tiga bulan... lain2 kolej spt UNIKL, KOLEJ KOMUNITI, OUM, KUPTM dan LAIN2..


Selama ni mmg umie ramai anak2 tergolong dri student2... ada kala sehingga 21 orang... macam2 perangai dan perwatakan... ada kala mmg membosankan dan adakala menghiburkan hati.... BOSAN kala mereka membuat bising... dan menghiburkan ketika mendengar cerita2 lucu dri mereka... dan kepuasan bila mereka boleh membantu kerja2 kita dgn baik....

Antara barang2 yg akan di recycle, dan hasil nya akan di masukan kedalam TABUNG KEBAJIKAN unit kami.Ini dulunya kawasan pantry kami... tapi lama2 bilik ni tak terjaga disebabkan oleh kemalasan staff sendiri yang tak mahu mencuci pinggan mangkuk selepas digunakan. Jadinya, lebih baik kami jdikan store menyimpan barang2 dan kertas serta artwork lama2 dulu.... tapi baru ni kami bersihkan dan boleh jadikan bilik SOLAT .


Ini pantry baru yg terbuka(tak tersorok)... Barang2 ni adalah sponsor dri Pak Menteri kami.... Pak Shaberry Cheek.


Menjamu selera selepas keletihan dgn kerja2 pembersihan.

Ini lah anak2/adik2 kami yang cun2 belaka....


Dalam banyak2 bunga... terselit seekor kumbang... Ini group yg suka buat bising.... kdg kala umie terpaksa keluar kebilik lain utk tenangkan fikiran... ahaks...


Ini meja ku... setelah disusun dan kemas.... cermin muka wajib ada.... utk belek2 muka (kot2 la tudung senget ke apa ke...)ada kala boleh intai2 org yg lalu lalang.....Sebahagian kawasan meja aku.... tu gambar tahun bila ntah.... umie pun tak ingat.... KAD RAYA dari kami di unit grafik.
Ini adalah hasil kerja umie waktu dulu2... terjumpa semasa menyusun barang2 lama di bilik store....

Akan ku abadikan sebagai kenangan, dan akan ku tunjukan kepada anak2 dan cucu2 ku nanti..... umie rasa drawing ni sekitar tahun akhir 80an... masa ni umie terlibat dgn prog kanak2.... waktu tu kerja2 semua secara manual... tapi sejak ada komputer, nak melukis pun rasa dah keras tangan... huhuhu... mana perginya bakat semula jdi ku selama ini....??? adakah aku akan melukis spt dulu2..???
Banyak lagi lukisan2 lama yg umie jumpa semula.... nanti umie akan postkan kemudian...