Monday, February 04, 2008

Blurrr je AKu

Semalam (Ahad), umie saja ke jalan TAR, kununnya hanya nak jamu2 mata je.... Tapi mata umie ni kalau nampak yg cantek je... pasti nya nak beli. Tu mmg perangai "huduh" aku.

Tapi pun sebenarnya niat ke situ, pertamanya nak ushar2 barang2 perkawinan Along nanti... kot2 la dapat idea nak buat gubahan ke... maklumlah.. aku ni tergolong dari orang2 seni juga la... (kununnya)...

Kebetulan pada 10hb ini, kama juga akan mengadakan majlis perkawinan
anak ke tiga nya yang merupakan putera ke dua dari TUJUH adik beradik,
so umie belikan sekali kotak utk isi gula2....

Umie kenal nickname:"kama_sutra" (tgk betul2 ejaan).Dulu dia selalu kena kick dengan Moderator kampungchat disebabkan nickname nya yg berbau 18S x. Dia dikenali sebagai seorang puitis dan bijak mengunakan ayat2 yang indah dan tersusun rapi.
Masa tu kami memang mesra , antara sahabat2 yang masih berhubung sehingga sekarang... saperti , CTZ, JD_cool, ves, Lady^D, zuha, manjaT
, kak zai, kak hanie, Yus, amie, nana dan lain2nya yg seangkatan dgn nya...


Tengah dok masak utk lunch tu... Herman Catering call... dia kata nak bgi lauk,,, (ikan masin dgn nenas masak lemak), dgn (kerabu togeh campo kerang)... dalam hati...
"ehhh ingat gak kau kat aku erk... "TQ Herman.

Pastu dia bawakan sample kuah lapis sarawak, ibunya yg buat sendiri... yum yummy sedapnya... yg umie display belah atas tu,dia bgi umie rasa utk mkn... pastu sapa2 yg nak order.. silakan...

Yang bawah tu... dah siap masuk dlm plastik utk umie bawa ke Office... kueh contoh dan utk rasa sekali...
(berat 1200 gm = rm60) kalu nak order separuh pun boleh.


NI, gula2 strawberry,

Practical student kat office umie yg bagi. Kampung dia memang kat cameron highland, Setiap weekend dia balik sana... (bestnya dok tempat sejuk)

Pasni dia nak balik kampung lagi... rasa2nya nak minta dia tolong belikan lebih banyak lagi... hihihi.. sedapp....

19 comments:

Kak Lady said...

Kak lady dulu pun rajin chatting kat m=irc..kampungchat jugak...heheheh...tapi taklah kenal sgt chatters kat sana kecuali masa main kuiz kat channel kuiz...ramai yang kenal sampai sekarang...Umie tolong jualkan jugak ke kuih2 tu? Rajinnya Umie

OD said...

Salam Umie...
Meh ler ke rumah OD sat... meh ler Umie... wajib datang tau...

OndeOnde said...

waaaa....baru dok teringat nak makan kek lapis!!!!!

sedapnya kerabu tauge campur kerang!!!! adeh deh....

adik saya kena posting mengajar kat cameron highland bulan satu hari tu..jeles sungguh saya. Hehehehee...agaknya naik muak makan stroberi..masa saya pegi 2 tahun lepas ada makan ais krim asam boi + stroberi = sedap giler!

LADY^DI said...

Salam Kak...
MWOAHZZZZZ dulu ahaksss. Bila D dok pandang kat kek tu heheheh juz lastwkend D baru berabih buat kek pelangi 2 biji, kek kukus mata kucing 2 biji gak dan ONE rich chocolate kek for my very...very good chinese fren frm schooltime. Kek lapis D tak buat as wkend je waktu D nak spend with my little baby girl.

All this while suami D mmg tak tau my hidden skill nie coz D ikut resam padi hehehe. He even suggest D 2 sell the cakes..am thinking..tak sure about it 2.

Love frm a far
Lady^Di
Brunei

umie said...

Lady, umie tak pernah chatting kat irc kampungchat, umie tau kat kampungchat.com jer... tapi sekarang ni dah lama tak masuk situ...kawan2 pun dah tak ada lagi kot...
LAdy, sapa2 yg nak order tu boleh la tolong jualkan,,, yg buat tu mmg org sarawak kawin dgn org sini... mmg sedap sungguh. Tdi hantar sample kek kat anak buah umie yg keje di masjid negara, dah ada yg order katanya... kalau nak tolong pun bangsa kita juga kan lady... yg penting niat kita... Ikhlas..

umie said...

Od,
Hehehe.. dah dtg pagi2 buta tadi ketuk pintu, tapi Od tak dengar... langsung TERJAH jer... hihihi..

umie said...

Onde2,
kek lapis mmg sedap onde... sample2tu dah setengah umie makan...

catering tu masak mmg kita punya citarasa...(catering masa di darul Izzah)

Boleh la Onde and family cuti2 malaysia selalu kat cameron highland... umie tak pernah pegi la la onde... teringin jugak kesana nanti.

umie said...

Mwahhh juga buat Lady^D,
Rajinnya ladyD buat kek... akak teringat lagi D bgi resepi kek dulu2. masih simpan lgi dlm email akak...
Kek kukus mata kucing?? pastinya sedap tu... memang D boleh jual pun... tunggu baby dah besar nanti boleh buat business kek... insyaalah kan D..

mama ranggie said...

sedapnyer umie gula2 tu...

nak sikit!!!!!

lalala...

umie said...

mamamia... jom ke cameron highland.. kita pakat2 beli gula2... hihihi

pB said...

Salam Ummi

rm60 sekilo !!!!
wau buleh tahan gak rega tu
tapi kalu sedap, mesti ada pembelinyer .....


Bila kerja kawin nie??
Agak agak , pB dpt tak kad jemputan???

umie said...

Salam PB,
kalau kiraan kati dalam 2 kati hehehe.. kalau kiraan metrik dalam 1200gm, mmg sedap sungguh PB,,,
sampai masa umie jemput dtg tau PB....

UncleJ said...

semuanya mahal makanan dr serawak ni..kek lapis dia pun mahal jugak....tp mesti susah nak buat kuih lapis ni..

pssst..sama ke kek lapis dgn kek lapis serawak? sy tak tau nak beza kan...hehehe

OndeOnde said...

kek lapis kalau home made mmg itulah standard harga dia..my fren even jual rm65 satu. Tapi sangat2lah berbaloi. According to her, nak siapkan satu berjam-jam!


umie, pegi lah CH - best pegi masa daun teh tengah menghijau, cantik!! dan sejuk mata. Kami dulu pegi bulan Mac.

umie said...

UncleJ.
Harga barang2 sekarang ni pun dah melambung2 naik, pada umie la kan.. Pak Herman tu jual tak la mahal sgt, tapi mcm onde ckap tu.. sesuai dgn keadaan sekarang... lagi pun mmg business family dia... ibu dia buat sendiri.

Kek lapis banyak jenisnya... tapi yg serawak mmg femes dan rasanya mmg... ermmm yummy...

uncleJ nak tolong jual ke... hihihi...

umie said...

Onde, berbaloi la kan dgn harga rm60 dgn keberatan 1200gm (2kati)... lagi pun mak herman tu org sarawak...

Insyaalah nak pi CM.. kalau tak tahun ni.. tahun depan, sbb pak yong nak pencen th depan hihihi....

Anonymous said...

salam kak yong, mowahhh,, nana tunggu kak yong dikc, tapi kak yong tak muncul. nak bagitau, memang kat cameron highland tu best kak yong ,rasa cam tak mau turun ,kalau dah pergi sana tu,waktu nana kat sana, cuaca dia sejuk giler.Nv ngn Lady D yang pandai buat kek sarawak, nana dok lima tahun di sarawak , tak pernah belajar buat kek sarawak, rugi nya. Sebab nya , kalau nana buat kek, selalu tak jadi, even , buat kek bodoh pun jadi hampeh,,, tak tau la,, mana silap nya. kalau sape2 nak bukak kelas buat kek, ajak lah nana k.

nana said...

assalamualaikum kak , lama tak nampak kak yong , dari sejak sebelum raya haji lagi.lagi satu hari , abang nana akan balik dari Mekah, gumbira nya hati , hehehe....

Anonymous said...

assalamualaikum , kak yong, mowahhhhhhhhhhhh, awat dah tak de yang comment lagi kat sini? huhuhuhu, tak de ape2 nak baca laa kat sini , kalau kak yong tak de comment ape2... hehehehe, yang nana puny ,lagi laa,,, satu pun tak de .. bukan ape kak yong , nana sendiri try masuk kat blog nana tu , tak bolih . nak buat camana??? leh tolong buat kan lagi tak??? hehehe