Friday, May 23, 2008

JALAN-JALAN CARI MAKAN


Hari Jumaat waktu rehat memang panjang...

daripada umie melelapkan mata pada waktu rehat,

makanya umie dgn kawan2 plan makan di luar kawasan.... bukan jauh sgt ...

lebih kurang 5 minit sahaja dah sampai....


Biasanya kami ke MIdvalley atau Amcorp Mall, utk jalan2 cari makan sambil2 mencuci mata, tapi oleh kerana kami terlewat, kami tukar plan utk makan di area yg berdekatan saja...

Pemandangan CAFE dari luar.... nampak hijau yang menyejukan pandangan mata...

Cafe ni terletak di hadapan bangunan BOMBA Pantai Baru.

Antara makanan yang kami order.... bihun goreng basah, rojak buah, kuey teow tomyam dan mee hailam...

sempat tu ambik gambar... hik hik hik..


Malam ni Kak Illy ajak kami sekeluarga ke KWSP Shah Alam pulak...

Ada jamuan BBQ bagi warga KWSP di sana... apa lagi.... jommmm..

Kak Illy minta tolong umie utk design banner....

inilah hasilnya..... siap juga dalam masa 2 hari... Kalau tak.. Kak Illy nak gunakan kain dan cat minyak.... pastu nak bubuh dust yg kilat2 tu.... umie kata seminggu pun lom tentu siap... sebab keje remeh temeh,,,, silap2 nanti cat tumpah atas kain... kan ke nanti buat letih jer... so umie bantu lah dia.... kita kena ikut peredaran zaman dari masa ke semasa.... dari zaman manual ke zaman komputer, tapi.. apa pun, cara manual kita tak boleh tinggalkan.... kalau tak ada yg lama... tak ada lah yg baru....

Kalau ada sesiapa yang perlukan bantuan utk projek banner atau bunting atau yg berkaitan dgn nya... sila hubungi umie.... ahaks..

6 comments:

OndeOnde said...

Umie, sedapnya nampak food tu!!!

hhehehe..boleh lah upah Umie lain kali kalau nak pasang banner!!

LADY^DI said...

Salam kak
Erkkkkk nampak menyelerakan aje menu akak N frens 2 hehehehe. Selera mkn D sejak jd ibu nie makin menjadi2..bdn pon dah kembang nie..erkkkkkkk.

Terpaksa le D start diet pelan2 kekeke coz takmo berat yg dah naik nie semakin naik..gosh!!!!

mama ranggie said...

sedapnya!buat mama lapor le umie ni!

umie@kakyong said...

Onde... food tu nampak je sodap... 1st time makan di situ naqnya.... lain kali tak pi lagi kot... hik hik...

umie@kakyong said...

LadyD...
:-) selera akak ler ni dah tak boleh nak control... pantang nampak jer... semua menyelerakan.. minuman pula suka yang berkrim... carrot susu tu akak punya febret... hehehe..

*Jom D kita sama2 diet...

umie@kakyong said...

mama...
Nampak jer sedap mama... tak sedap mana pun... hihii
jom kita pekena ayam golek nak....