Sunday, August 12, 2007

KENANGAN MANIS
DI DARUL IZZAH
Bangi - 12 Ogos 2007
Terima kasih
En. Ariffin & Family
(terima kasih daun keladi, lain kali jumpa lagi)
Posing ala2 Tugu Negara


















dewan

Umie sampai di DIO lebih kurang jam 11... prog dah bermula... terasa heppy sangat tenguk anak2 sedang leka dgn games... tapi..

Ehh... (baru tersedar) anak2 ni tentu nya tak ada ibu atau bapa... atau mungkin tiada kedua2nya sekali... kehidupannya di sekitar kawasan di rumah ini.... Ini lah tempat mereka berlindung... tanpa ibu atau ayah... Mereka perlukan kasih sayang, mereka ingin di belai manja... tidur di dodoikan ibu.... tapi...

anak2 ni sudah pandai berdikari seusia 7 tahun... mungkin juga dibawah 7th (yg lahir hujung tahun)... comel2 belaka... nampak sinar matanya yg redup dan sayu, hati di runtun hiba..,sebak menahan kehadiran mutiara dri kelopak mata...

Hati umie melonjak2 ingin tau... dri mana agaknya mereka semua ni ye...?

Yang berusia 17 tahun... mungkin boleh mengawal adik2 yg di bawah umur. umie yakin mereka di asuh dgn sifat kasih sayang antara satu sama lain....berbudi pekerti dan di beri pendidikan agama yg secukupnya untuk hari2 yg akan dilalui kelak.


Semua games menyeronokan... terpegun dgn gaya dan celoteh Amy ... cukup menghiburkan semua yang hadir.

Ariff,, TQ sekali lagi kerana kenalkan umie dgn Darul Izzah, insyaalah akan dipanjang2kan NAMA ini untuk pengetahuan rakan2 umie lainnya... Kalau umie balik ke kampung boleh singgah sekali untuk menyampaikan hajat secara personal.


Kerjasama dengan rakan2 semua, mengeratkan lagi perhubungan antara kita... Pb, RAD, onde2 dan yg (bertudung kuning jingga), maaf kerana terlupa nama... Ibu.. umie tak sempat nak berkenal2an sbb kesuntukan masa.... umie mengenali mereka hanya melalui comments yang dipost di blog Idham. (jangal nak sebut nama Idham) , dulu panggil JD_cool tapi.. bila dah kenal lama.... lebih baik panggil nama ikut IC.

Menjamu selera... nasi putih,/ ayam goreng/sambal udang/ sayur campur ala2 paprik

nyummm nyumm...

Bekerjasama menyiapkan model Tugu Negara ,,, comeynya..

Dalam perjalanan balik ke rumah, umie terbayang wajah anak2 Darul Izzah, detik suara hati umie "Boleh ke kalau kita ambil sorang utk dijadikan anak angkat?"
nak beri kasih sayang dan pendidikan yg termampu....
HUbby tak bersuara apa2 pun....
tetiber dia kata.." nanti kalau awak ada cucu... jaga jer ler... Bukan mudah nak dapatkan anak2 tu... ada prosedur, bukan pakai cakap2 mulut terus dia bgi kat kita,,"

Teringat pulak umie pasal citer MAnjalara kat TV3, Abby Abadi dgn JU berebut2 nak dapatkan anak angkat dri rumah anak2 yatim..

Agar hidup kita semua di berkati Allah dan dapat merapatkan hubungan siratulrahim sehingga ke akhir hayat....

InsyaAllah.... amin....


2 comments:

idham said...

umie....:) terimakasih banyak2 di atas kehadiran umie dan juga sumbangan umie semalam.
kehadiran umie dqan pakyong cukup bermakna bukan sahaja untuk anak2 yatim di sana tetapi juga untuk arif sekeluarga...

cantik2 jugak eh gambar2 umie ambil tu...

nak copy boleh kan...:)

arif.

umie said...

Ya ariff.. umie belum sempat nak tulis karangan lagi... belum sempat... insyaalah nanti umie tulis... dan akan post picts lagi...

Sabarrrrr.....