Tuesday, April 01, 2008

Selamat Pengantin Baru


Majlis Pernikahan pada 29 March 2008

antara Hanif dan Aida di Masjid Tanah, Melaka.
Mak Ngah umie nak ucap semoga kekal bahagia hingga akhir hayat. Dalam melayari sebuah rumah tangga perlu disertai banyak2 kesabaran kerana air bukan selalu tenang.... apa lagi diawal2 perkahwinan... kerana masa ni lah kita baru mengenali antara satu sama lain....walaupun telah sama2 kenal sebelum ke alam perkahwinan... Semoga sentiasa di murahkan rezeki hendaknya... aminnn....

Majlis Berinai disebelah malamnya .
Haniff ni anak saudara umie, iaitu anak kepada kakak yang sulong.Kak Long ada 6org anak, 4 laki2 dan 2 perempuan dan telah mempunyai 4 org menantu dan 8 org cucu, tapi 2 org dri 8 cucu telah kembali ke rahmatullah pada usia yg masih kecil.


Persandingan pada 30 March 2008
Pelamin ala2 design Hang Li Po..(jgn marah erk pengantin)... maklum lah.. umie ni kan org2 tua suka menyakat jer.. .... ahaks


Abadikan kenangan selepas majlis akad nikah

Aku peratikan... semua gambar2 selepas akad Nikah pengantin perempuan membelakangkan org yg berada sebelahnya, termasuk la aku juga...... kesian aku tgk kakak aku tu.. mungkin gembira setelah bergelar isteri...

(jahatnya apa yg aku dok fikir).


*ATAS : Huda, Farra & Maisara

*BAWAH: Family dari pihak lelaKi


*ATAS: Umie's Family

*BAWAH: Kak Illy, Yana dan Maisara


Bergaya dulu ditepi pantai sebelum meraikan majlis persandingan hik.. hik.. hik...


Mandi manda dahulu di Pantai Tanjung Bidara sementara menunggu waktu majlis persandingan. Seronok dapat berendam dalam air Laut.
*Yang tak seronoknya, belum puas mandi manda, tetiber Muzafar anak buah umie kena penyengat OBOR2 ... sebab tu gambar2 tu masih di tepi pesisiran pantai... tak sempat nak ketengah sikit.. *Yang seronoknya dapat juga menangkap si Obor2 dan sempat merakamkan rupa Obor2 yang menyerupai Jelly.

13 comments:

Anonymous said...

hi kakyong.... manja ade kemusykilan arr..manja yg keliru ke..or manja yg ketinggalan ke atau manja yg silap tgk kalendar..rase2nya..kite bru je msuk bln APRIL..tp awat kyong tuleh blog date nyer tu dh mju ke dpn?.. @arianamanja*clunk

umie@kakyong said...

Manja,,,
Mekasih erk... sbb manja yg perasan... tu la.. org dah jdi muda balik.. mcm tu ler.. date pun dah ingat2 lupa.... keh keh keh,,,, sat gi nak ke opis kak yong masuk date lain sbb semua gambar2 dalam simpanan PC kat opis.

*Manja.. jom minum2....

~mama ranggie a.k.a eira~ said...

tahniah..

masjid tanah?dekat aje dgn umah mama lah umie...

umie@kakyong said...

mama,
masjid tanah tu kg apa tak tau sgt... tapi rumah dia tu dekat simpang tiga jalan ke Tg Bidara...kat simpang tu ada Masjid... kalau tak dekat... umie ajak mama kesana...

mama. insyaalah Mei ni kami akan buat Family Day kat PD ... jom la join sama..

Kagahn said...

See please here

arsaili said...

wah..berkesempatan ke sana yer

Akinogal said...

See Please Here

umie@kakyong said...

kagahn & Akinogal,
Ok.. thanks

umie@kakyong said...

arsailli,
LAma nya dok sepi.. dah habis cuti erk...
Tu le.. umien ni pantang nengok ayaq... mmg terjun je ...hihihi

~mama ranggie a.k.a eira~ said...

umie...

kalo jd trun PD,email mama ya!

umie@kakyong said...

eira,
Insyaalah... maybe Julai kot kami nak berkemah kat tepi pantai.. . tgh dok planing sekarang ni....

pakpayne said...

ummie....:-)

TAHNIAH MENYAMBUT MENANTU...Tahniah NOW DAH BERGELAR IBU MERTUA kepada seseorang...

sayang sekali saya tidak di KL....jika ada di sana pasti telah hadir.

Meriah nampaknya majlis...dan syukur telah sempurna...

salam dari kami sekeluarga.

arif

umie@kakyong said...

Ariff,,,
Maaf.. tu anak sedara umie... bukan anak umie... majlis anak umie pada 4/5/08....