Friday, May 16, 2008

KENDURI LAGI....

Minggu lepas 11 Mei, giliran kakak umie pulak menyambut menantu di rumahnya di Kluang, Johor... dan giliran umie pula menghadiri majlis kenduri di rumah dia. Tapi Pak Yong tak dapat hadir sebab cuti dia pun dah tak banyak, lagi pun dia baru je ambik cuti lama semasa membuat majlis kenduri tempoh hari...
Makanya.. umie balik le sendiri dgn anak dan anak buah umie yg kemetot2 ... Mereka lah penghibur hati umie semasa dalam perjalanan ...

(ATAS)
Persandingan Haniff dgn Aida di rumah pihak lelaki.
(BAWAH)
Para 'Penangah' wanita sedang membungkus makanan utk di beri kepada keluarga terdekat.

Sebelah pagi di adakan majlis 'bercukur', anak kepada kakak umie (FARAH) iaitu cucu sedara kepada umie... itu adalah cucu yang ke 6 dari 8 org (dua dri nya meninggal dunia ketika masih kecik)
umie ambil kesempatan mengunting sedikit rambut baby Nurul.
Pukul 3 ptg umie terpaksa balik ke KL semula... walaupun terlalu letih... dan ngantuk....perjalanan yg memakan hampir 4 jam, dan umie sempat singgah ke rumah mak mertua di Yong Peng utk melelapkan mata walaupun sekejap."BIAR LAMBAT ASALKAN SELAMAT'
Kira2 jam 6 pth baru lah umie bertolak dri Yong Peng ke KL
Sampai di rumah lebih kurang pukul 11.00 malam, dan Kak Illy dah sediakan KEK HAPPY MOTHER'S day utk umie..... (rasa hilang sedikit letih) bila anak2 memberi satu kejutan buat umie... cheese cake yg mmg umie gemar...


4 comments:

LADY^DI said...

Salam Kak..
Dah tiba musim kenduri kawen aje kan kak hehehe. Kekdng sampai 2 ke 3 jemputan. Naik pening pala gak fikir nak attend mana satu. Biasanya jika pihak yg menjemput tu baru pertama kali wat kenduri kawen maka itu yg kita utamakan.

Moga kedua mempelai bahagia hingga ke anak cucu dan di rahmati olehNYA
Amin...

umie@kakyong said...

Salam LadyD,
sejak awal bulan mei ni mmg tiap2 minggu ada jemputan kenduri kawen... best jugak makan masik minyak... hehehehe...
esok 18hb ke Bangi pulak anak buah kawin (anak sepupu akak)
minggu depannya 25 ke taman ikhasan, anak kawan kawin..
30hb sepupu pulak kawin... 1 jun saudara kawin... kalau tak ada persamaan date.. insyaalah la... akak pegi...

Mekasih atas DOA D... insyaalah...

ida.. said...

moga keduanya bahagia ke anak cucu...

bestnya kak umie dapat suprise dr anak2... mesti terharu kan.. selamat hari ibu gak tuk kak umie yerr

umie@kakyong said...

Terima kasih IDa... kalau Ida ada anak2 nanti....akan merasa juga mcmana umie rasa... hihii.. mmg seronok...