Friday, June 27, 2008

AKU YANG SIBUK


Terdahulu umie nak minta maaf sebab tak dapat nak melawat ke blog kawan2 sekelian. Sejak kebelakangan ni, umie agak sibuk.... Insyaalah kalau umie dah lega sikit, umie akan jenguk dri blog ke blog kawan2, dan akan meninggalkan komen utk kawan2 semua...

Adakala umie sampai rumah waktu senja.... kesian kat AKU.... sampai dirumah terus je buka peti ais, keluarkan apa2 yg patut utk di masak buat hidangan makan malam... Memang penat...


Walaupun penat, aku dapat kepuasan bila semua kerja2 dapat di bereskan. Gambar diatas, sebahagian tugas2 umie... booking kerja yg berderet2perlu di sattlekan... ada kala mcm nyawa tinggal sekerat je... huhuhuu.... Pada umie, setiap tugas yg kita selesaikan perlu ada keikhlasan, tanpa ada sungutan.

Ini sebahagian dri tugas umie... mencantikan dan mengemaskini sesebuah ayat yg pada mulanya hanya sekeping kertas dgn tulisan berwarna hitam putih. Alhamdulillah selama umie bekerja di RTM, umie sering membuat GRAFIK program AGAMA dri pemyiaran JAKIM.

Buat masa ni, umie sedang menyiapkan program Dokumentri Khas Tilawah A-Quran... mengenai bagaimana Al-Quran kitab terakhir ini diturunkan dan juga keindahan nya untuk rujukan kesejahteraan umat sejagat dan bagaimana agama Islam dari Tanah Arab melepasi ke benua Afrika hinggalah ke rantau Asia Tenggara.



*Boleh saksikan di TV1 sebelum Majlis Tilawah Al-Quran Peringkat Kebangsaan nanti.*



Kesibukan harian, membuat umie selalu tergesa2 utk ke Office, dan hari ni , sesampainya umie di Office, ada seorang student tegur umie... " umie... kalau nak bagitau sikit, jangan marah la yer... " Aku terkebil2 jer... "ehh bagitau jer le... apa salahnya..."
Aku perati je muka dia dgn rasa musykil..... lama pulak dia nak cakap...
"ada apa Che Ah...cakap jer la..."
"Janji.... jangan marah.... ermm.. umie pakai tudung terbalik..."
Hehehehee.. kami gelak sama2...


Serabutnya aku hari ni... hihihi...

Aku tak kesah serabut mcmana sekali pun... sbb aku ni jenis tak pi mana2... dok jer dalam office sampai waktu balik... buat kerja tak toleh kiri kanan pun....

TEKUNNYA AKU...

(naik lif kejap na...)

12 comments:

mamaranggie said...

ok2..eira fhm umie sibuk!

© EM Muhammad said...

Salam Umie...
Cantiklah Umie. Umie cantik, tulisan jawi yang Umie buat tu pun cantik. Sukaaaaaaaa sangat... ngeh ngeh ngeh. Alah, tudung terbalik tak apa lagi. Boleh buat fesyen. Kalau baju terbalik, macam mana? Huhu... dah kena lah yang tanya Umie tu.

-ctz- said...

hehehehehe ummie!
kalut-kalut jadik lagu tu la...
* dok tebayang-bayang ummie yang kalut :)

ummie tau dak... ct lapaq mee goreng ummie! waaaaaaaaa!!!!!!!

umie@kakyong said...

mamaranggie...
Kalau ikutkan kerja... mmg sampai bila2 tak akan selesai kan...
ada masa ok... ada masa sibuk..
Harap mama dah sihat mcm biasa...

umie@kakyong said...

Od,
Salam...
Tulisan tu org lain yg tulis... bila sampai kat tangan umie... umie akan scan dan tukarkan warna yg bersesuaian.... Kalau OD suka... ambik je... copy paste... umie no hal...
OD, kalau tak sapa tegur... alamat sampai balik le tudung tu terbalik... hihihi... Kalau baju terbalik tu alamatnya nak kena lotery..
TQ OD.

umie@kakyong said...

ct,
Rinduuu sgt kat ct naqnya.... mai la umah umie kalau ct sampai KL....nnti umie goreng mee mcm dulu tu....
selalu terkenang masa dolu2... rindu...

CT dah tau na... mcmana kekalutan umie... hihihii
hugh*

Kama_Sutra said...

Cantik gambar nya ummie.
Tapi jangan lupa syhhhh kama ini matanya tajam...nak kama komen ke ... hehehhehe.
Ampun ya bu... ngak bisa.
Kahkahkah..

umie@kakyong said...

kama...

serabut2 ni... tak payah nak komen apa2 pun.... :P

ida.. said...

kak umie ni sangat rajin la... sampai tudung terbalik tak perasan.. ni betul2 pekerja berkaliber ni.... hihihi

umie@kakyong said...

Hehehe Ida,
Kak umie ni sibuk kat rumah melebihi sibuk kat Ofis... Ida sihat ka??

ida.. said...

ida minggu ni tak bape sihat la kak... doakan ida cepat sembuh yerk...

umie@kakyong said...

Ida,
umie doakan Ida cepat sihat... jaga baby baik2 erk...