Tuesday, October 14, 2008

RUMAH KU

Siap juga akhirnya rumah yang aku beli lebih kurang 3 tahun lalu. Syukur sangat2 sebab tak ada masalah dalam pembikinan projek perumahan setakat ni.Hampir sebulan aku dah terima CF untuk menduduki nya.
Dan aku telah mencucinya masa bulan puasa lalu... sambil mencongak2 dan berfikir sama ada nak disewakan atau nak di buat rumah persinggahan di hujung minggu untuk aku tukar2 angin ...
Nak disewakan aku rasa sayang sbb rumah baru... tak tau la kalau dah lama kelamaan aku pun dah rasa malas nak ulang alik dari Gombak dan segi kewangan aku dah terpeliot, mungkin juga aku akan sewakan juga akhirnya...hihihi..kita tak boleh nak menjangka hari TUA kita.
Sambil tu juga aku sedang fikirkan juga rekaan hiasan dalaman yang sesuai untuk rumah aku yang comel ni.... hihihi.

Aku dah angkut sikit2 barang2 dri rumah aku ke rumah baru ku...


Ini hanya lah hiasan dalaman rumah contoh yg terbaru. Dulu aku ada postkan rumah contoh yang lama... di sini . Tapi aku lebih tertarik dgn design lama yg agak simple.

Semalam aku dah bawa sama seorang pembuat perabot untuk aku minta pandangan dari kaca mata dia. Aku pun tak tau.. mana satu pilihan hati...
mana satu erk..??

15 comments:

MAMAMIA said...

Tahniah Ummi. Kat area mana ni? Nak masuk rumah baru ni memang excited kan? Macam2 plan nak kena buat...

Pp said...

mabroook!!! saya juga suka design simplistic....namun biar ada class!

seronok kan.....

nordee said...

Tahniah Ummi...ya saya setuju dgn hiasan yg simple tapi menarik...waaa jelesnya...saya pun tgh tunggu CF ni....rumah dah siap..

pB said...

bila nak buat makan makan ?


Insyaallah , kali ni pB mesti pergi .....

umie@kakyong said...

terima kasih mamamia...
rumah umie tu kat area Cheras... meh la dtg nanti sekali2...

Kena siapkan ongkosnya baru semua boleh buat..

umie@kakyong said...

pp,
saya pun sama... suka yang simple2... tapi menarik.
kalau design yg serabut sgt, otak pun akan jdi serambut jugak... nak santai2 je..

umie@kakyong said...

nordee,
Mekasih erk... wahhh tunggu CF ye.. tak lama lgi la tu dpt kunci.... mmg la seronok... siapkan duit nye ajer...
ehh nordee beli kat mana tu?? Sabah ke?

umie@kakyong said...

pb..
tak payah le tunggu2 open house... dtg je bila2 masa .. umie tunggu... call la dulu...

*lom pasti nak buat open house atau tidak... sbb tiap2 minggu ada saja halnya...

Ummi365 said...

salam kenal kak umie.. ummi suka tenguk rumah contoh tu cantik.. santai..

umie@kakyong said...

Salam kenal juga buat ummi365...
mula2 tgk rumah contoh tu le kak umie berkenan terus je booking walaupun tak der pitih.... hihihi...

silversarina said...

Bestnya dah ada sebuah lagi rumah... I minat yang simple dan tak banyak barang , cukup setakat perabut macam kat bilik hotel, senang nak kemas dan selesa mata memandang .Anyhow, selamat menghias rumah.

eida.. said...

salam kak umie... lama tak jengah sini.. kak umie apa khabar? selamat hari raya minta minta maaf yerr.... hehhehe...

congrats dah dpt umah baru... idapun baru pindah.. seronok dpt decor umah sendiri.. tp poket koyak lerr.. hehhehe.. yg penting puas hati umah sendiri.. hihi

umie@kakyong said...

Rina,
memang plan nak hias yg simple2 je... tak nak serabut2... dah usia2 ni bila serabut2 tu jadi pening pala pulak... ta rina

umie@kakyong said...

eida,
umie sihat2 jer... sama2 selamat hari raya, maaf zahir batin na....

Mekasih Iada... mmg hati seronok... walaupun sebesar mana pun rumah kita... baik besar atau kecil.. yg penting kepuasan... ler ni umie tengah kopak2 poket le... hihihi... adehhh

Miss jane said...

成人論壇,080聊天室,080苗栗人,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,情色論壇,性感影片,正妹,走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,成人電影,成人遊戲,成人文學,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,正妹牆