Tuesday, December 23, 2008

Hepi B'day INTAN

Happy Birthday Intan...

Baru ni 21 dec 08 , umie sambut bezday Intan yang ke 8 tahun di rumah baru yg belum sempurna lagi... Kalau ada masa terluang pada hari minggu, memang kami akan kesana untuk membersih dan memasang lampu2 yang belum siap lagi. Tu pun kalau pada hujung minggu tu tak ada undangan kenduri kawin dri kawan2 atau jiran2 terdekat atau ada hal2 lain.

Sebelum ke Cheras, kami singgah beli kek apa2 yang dah sedia ada... jadi, tu le dptnya kek berbunga2 ala2 kek untuk hantaran kawin... hihihi.. sian kat Intan dapat last minute KEK. Mulanya Intan kata papanya nak hantar kek ke rumah umie... tapi last minit papanya kena kerja keluar kawasan...

Malam tu merasa la pertama kali tido di rumah baru kami... walaupun belum sempurna sepenuhnya... janji dah ada lampu. Seronok juga tido ramai2 atas lantai beralaskan toto. Walaupun di bilik 2 dan 3 kami dah ada katil single... cuma bilik utama je yg masih kosong... tingkap2 pun masih belum di gantung langsir..

Petang tu umie masak bihun sup, masak ala kadar jer dgn perkakas yang tak sempurna... yang ada masa tu kami anak beranak seramai 9 org dan jiran kami di tingkat 3... hasnor dan hubby. Seronok juga sekali2 bertukar angin.hehehe...



Sejak dua menjak ni umie memang tersangat la bizinya... Hujung tahun kebiasaan nya umie akan bercuti, sama ada balik ke kampung atau pun berehat kemana2 hala tuju. Dalam plannning nak bercuti ke Mersing tapi apa kan daya... semua planning tak kesampaian... kesian kat aku dan anak2 aku... Aku kena sattlekan keje2 office dulu sebelum bercuti... Tahun depan banyak program baru dan banyak montage kena tukar yang baru... pening pala aku.... huhuhu... dah ler kekurangan staff kat ofis umie ni.... masing2 dah dapat jawatan tetap dan di tempatkan ke unit lain.. adehhhh... bisa mereng ni perah otak...!!

8 comments:

ei_da.. said...
This comment has been removed by the author.
ei_da.. said...

hujung tahun mmg banyak keje kan kak umie.. dah la tu kena g out station lak.. pastu bulan ni la jugak byk public holiday.. cabaran betul...

wish besday to intan yerr... moga intan besar nanti jd org pandai.. hehhe

WAN ZUHA ISHAK said...

lapar plak nengok kek intan pepagi camni. huhuhu...

Pp said...

heppy birthday intan...!

nanti letak ek gambar2 rumah baru tu...
yang lama tu apa planning?

umie@kakyong said...

eida,
biasa la keje kat station mcm ni ... kejap2 nak tukar format le... tukar ini,,, itu... big2 bozz dok cuti2 makan hangen... kita yg dok berhangen... hihihi...

TQ eida ur wish to intan..

umie@kakyong said...

wan zuha..
sihat?? lama tak dengar kabar berita...

umie@kakyong said...

Pp,
TQ..
rumah sekarang ni mmg akan duduk sampai bila2... tapi dlm perancangan baik pulih... maklumlah rumah lama.. dah dkat2 30th..

Gambar akan menyusul, tu pun kalau dah siap sepenuhnya,,,

WAN ZUHA ISHAK said...

sihat alhamdulillah. dah lama zuha x online, internet connection problem. ni pun baru okay, baru la nak mula menjengah ke blog kawan kawan.