Monday, January 26, 2009

BESAR JUGA DIA...

Diam tak diam... hari berganti hari, minggu berganti bulan.... besar juga si Kocet ku ini... Makin nakal... dan makin aktif... Susu tetap tak tinggal.... pantang nampak botol susu dia... dia akan kelam kelibut hehehe sweet sungguh....

Si kocet ni la penghibur hati kami... dah pandai panjat pokok... pastu tak reti pulak nak turun... hihihi.. kadang2 sampaikan terlena atas pokok jambu depan rumah umie. Si Dayang pulak menampak kan sedang mengandung, tgh mengidam la kot... sbb dia tak nak mkn frieskies... ikan pun dia tak mau mkn... cuma selalu tido... mcm keletihan je rupanya ... alahai... rasanya mcm tak kuasa nak bela baby2 kucing lagi lepas ni...

Gelagat si KOcet... dah cantek bulunya sekarang, berkilat... misai pun dah tak patah lgi... hehehe

10 comments:

WAN ZUHA ISHAK said...

owh!!! bahagia teramat sangat bila nengok anak kucing tersayang membesar dan manjanya yang ngada2. huhuhu...

umie@kakyong said...

iyer zuha.... manja dan nakal... sejarah umie membela kucing berusia 2 minggu setelah kematian ibunya.... kemana2 pun bawak... yg syoknya bila dlm kete dia dok telangkup tak gerak2... pening kot hihihihi...

WAN ZUHA ISHAK said...

umie kena tag tau ;-)

umie said...

uwwaaaa.. kena tag ke??/ nanti2 la umie tulis erk...

nordee said...

umi....jelesnya....cam kucing saya..nama dia si malam...sebab gelap..

Sinido Ejat said...

nice and tomei

© EM Muhammad said...

Kocet Umie? He he he... comelnya nama dia... sabau aje aku. Ni tengah godek facebook ni. Tatau camana nak add Umie... ha ha ha... sabau. Umie sihat? Rindu ler.

umie@kakyong said...

Nordee.. mmg comey... hitam itu memang menawan..

umie@kakyong said...

Salam kenal dgn auntie Sinidot.. mekasih mai sini...

umie@kakyong said...

OD.. umie sihat2 jer.. salam rindu di angin lalu... facebook umie?? cuba guna email ni.. tiney_555@yahoo.com