Wednesday, July 15, 2009

ANAK PUAN SALLY.


Siti Zarra Adriena. Itulah nama yg di beri oleh mama nya. Satu2nya buah hati pengarang jantung kepada Puan Sally @ Salmah.

Sejak berusia 1 tahun 2 bulan... dia membesar didepan mata umie. Sejak mama nya menghantar Zara di taman asuhan Cumi Ciki di RTM, sejak itu lah aku naik satu kereta dgn Puan Sally, untuk memudahkan pengawasan Zarra pergi dan balik dari kerja. Sejak itu juga Zarra semakin akrab dgn family umie. Tetapi hujung Julai ni anak umie (Khairie) akan membuat practical di RTM, jadinya umie kena drive sendiri. Maknanya umie kena berpisah sementara dgn Zarra. Pasti kami merindui nya...


Untuk pengetahuan semua yang selalu tertanya2, dan musykil.... itulah jawapan siapa kah ZARRA dan PUAN SALLY.


Sebenarnya ada 3 atau 4 org yang bertanya begini:"Kak Yong.... siapa Zara tu?? cucu kak yong ke.?? " atau "Kak Yong dah ada cucu ke...?"

Memang sesuai kalau dia cucu umie pun hehehe.... dan umie pun dah sesuai juga dan sepatutnya bergelar NENEK. , tapi Puan Sally suruh Zarra panggil umie dengan pangilan Mummy. Serasi pulak dgn panggilan macam tu... seolah2 Zarra ada 2 ibu yang menjaga nya. Biar lah dia rasa selesa. Pak Yong juga anak2 umie pun dah mesra dgn Zarra.


Memang ler Along dah kawin, tapi belom di beri rezeki lagi.... Mudah2an Tuhan akan bagi rezeki juga nanti.. Insyaalah.Zarra yang semakin membesar , comel, montel dan nakal yang menjadi penghibur hati kami sekeluarga.


Tenguk tu keletah Zarra, posing sakan.

Dia akan menangis kalau tak dapat singgah ke rumah umie semasa Puan Sally turunkan umie didepan rumah.

Tepat jam 9 malam, pasti nya dia suruh umie hantar dia balik rumah. Itulah Zarra, harap2 dia akan jadi seorang yang berguna bila dewasa nanti dan tak akan mensia2kan harapan mama dan papanya.
No comments: