Monday, July 06, 2009

SELAMAT PENGANTIN BARU.




Pada 5 hb Julai 09.



Selamat Pengantin Baru



Buat Nurziataty Rubaya dan suami, Mohd Arzaiee... semoga berbahagia dan kekal selamanya. Insyaalah.

Umie tak kesempatan untuk menunggu pengentin lelaki datang....
sebab nak balik ke kampung selepas tu, menemui ayahanda tersayang.


Gambar utk kenangan. Bukan selalu jumpa pun... tu yang masing2 posing sakan... nak jumpa setahun sekali beramai2 pun payah.Ini lah sepupu sepipit yang sempat umie jumpa. Yang pakai tudung lite brown ada manik2 gold tu adalah CIK SITI yang pernah umie tulis entry di SINI.

Nurziataty ada lah anak perempuan tunggal Cik Siti




(Pak Yong pantang nampak durian, satu bakul pun boleh mkn sorang hik hik hik... )

Selepas pergi kenduri rumah Cik Siti, kami singgah ke kampung halaman di Bukit Gambir pula. buah durian dah nak habis, ada la sikit2 utk kami sekeluarga. Buah rambutan kuning (gading) dah beransur habis, tapi rambutan merah masih ke kuning2an belum masak betul2.
Si mieoowww NI pun suka makan durian jugak... so cuteee... Ni kucing adik umie yang kat kampung. Katanya ada org tinggalkan anak kucing kat tepi jalan. So... dia bela ler.. Kami ni mmg keluarga yang sukakan kucing..

8 comments:

DrSam said...

tengok buah-buahahan bergayutan setakat capaian aja tu buat hati teringin juga balik kampung.

umie@kakyong said...

DrSam.. Balik la kampung sementara musim buah2an skrang... nikmat makan buah yg ayah kita tanam.. tak sama dgn nikmat yang kita beli kat kat tepi2 jalan tu...

keluarga67 said...

tengok tu kucing si iza bukan main lagi menikmati dan menghayati rasa enaknya durian...
kat blog ni barulah nampak sedara2 yang jarang jumpa dan tak pernah jumpa.
jomle ke blog kalau nak tahu lagi info BSY.

umie@kakyong said...

Eila...
hari2 kak jumie dtg sana tau... nak order bsy... camana tu caranya.. kena bgi alamat rumah ke...?

keluarga67 said...

kenapa datang tak singgah rumah?kak jumi bagi alamat rumah.nanti ila postkan.

umie@kakyong said...

Illa... bagi email address... nak singgah tak sempat Illa... sbb pagi bertolak dri KL... petang dah balik semula... nanti la insyaalah, kalau kak jumi sampai Kluang call Illa erk..

nordee said...

bestnya tengok kucing tu makan derian

umie@kakyong said...

nordee...
ada setengah kucing lebih minat makandurian dari ikan...