Monday, March 22, 2010

BERTEMU JUGA AKHIRNYA...




Sekian lama merehatkan diri dari menulis blog. Tapi sejak dua menjak ni... terasa nak tulis balik.
Umie leka dgn laman yg di minati seluruh MAlaysia... iaitu FACEBOOK.

Mula2 join FB... tidak ada apa yg menarik pun.. jadi, ummie biarkan begitu saja beberapa bulan.. memang tak menarik langsung... Segala requests Ummie Ignore kecuali friend requests... tu pun tgk dulu.. kenal atau tidak... kalau tak kenal... alamat kena ignore.

Setelah beberapa bulan, di layari di susuri dan merentasi, rupanya ada satu game yg menarik hati ... umie nak cuba dulu.Rupanya bermacam2 games yg ada. seronok jugak yer..... tunggu hasil pas tu jual..sampai la dpt mengumpulkan hasil yg lumayan... luaskan farm lagi dan lagi. Ada pulak syarat2 seterusnya... kita kena tambah neighbors....ada free gift dri kawan2...



Dari situ lah umie serch kawan2 lama/ saudara mara/ anak2 saudara... Walaupun setengah2nya memang belum pernah jumpa walau pun ada pertalian saudara, tapi kami mesra di FB... Bila dah kenal anak2 saudara kita... mestinya kita kenal juga anak2 kpd anak2 saudara kita. jadinya aku telah bercucu di Facebook... tegur menegur diFB chat. "hye nenek..." umie rasa teruja. Bilang dgn jari cucu2 di FB ada seramai 4 org yg masih kecil dan bijak mengunakan ayat yg menarik.

Ini adalah sebahagian dri FAMILY ummie... yg di temui dri FB...samada dri keluarga ummie atau keluarga PAk Yong..


6 comments:

nordee said...

wah..sibuk facebook ek umi..samalah kita..hehe..saya giler main cafe world

umie@kakyong said...

Nordee...
ummie sibuk melayan anak cucu kat situ... hehehe

ada jugak main cafe world dgn farmville... suka2 mcm sibuk pulak erk...

Aleeya said...

kak umie, kembali lah menulis yer hehe

umie@kakyong said...

Aleeya:
Insyaalah... harap Aleeya dan family sihat2... TQ

DrSam said...

salam umie. facebook ni memang boleh melekat kalau dilayan. Saya pun seperti Umie juga, dah lama buka fB tapi hanya baca dan lebih banyak jadi penonton aje.

Semoga umie sekeluarga sihat dah dirahmati.

[S]itie [B]Um [B]Um said...

merapatkan ukhuwah