Tuesday, October 30, 2007

OPEN HOUSE

Ahad baru ni umie ada buat jamuan Aidilfitri.
Dah jadi kebiasaan ku... bila dah balik ke Kl... umie akan buat sedikit majlis untuk adik beradik dan juga saudara mara juga sahabat handai. Tak lupa jiran2 umie yg berdekatan...
Umie order nasik tomato dri KakNah catering. Lauk ayam masak merah, jelatah dan dalca. Umie hanya rebus ketupat segera, kuah soto, bihun soup dan rendang campur (daging, paru dan limpa) dan kuah kacang. Kueh raya mana yang ada...
Open house tahun ni lupa nak ambik gambar sebab sibuk melayan tetamu.
Langsung tak ambik mcm tahun2 lepas. Tak sapa pun yang mengingatkan.
Pukul 11.00 pagi orang yg pertama datang kak Zai & Family, Nani (puteriKK)& Anak2, Kak Hanie & Anak2, Myza (suraya) dan anak2 dan yus (ulaukapak) . Semua tu sahabat dari kampungchat.com. Seronok nya kami menyembang.... Rindu sebab dah lama tak jumpa. Kami memang mesra sejak dulu.
Sekarang kami dah lama tak join sana.... bukan tak nak join, tapi disebabkan insiden tak tak menyeronokan dan mengundang kepada pemfitnahan... makanya lebih baik kami semua mendiamkan diri. Itu lebih afdhal.
Selain jiran tetanga, kawan2 anak2 umie dan kawan2 office umie datang silih berganti...
Nasib baik la.. anak dara umie si Kak Illy dan Safiah (bakal menantu) rajin juga di dapur menolong menambah makanan apa2 yg kurang di luar... kemas2 dapur dan mencuci pinggan mangkok.
Pukul 9.00 malam tetamu penutup dari office umie.... aduiii masa tu nak ajak sembang pun dah rasa nak katup mata... dah tak larat sangat... Tutup je kedai,,,, umie kemas ala2 kadar je...
Lepas Solat Isya' terus terlena.... tapi bangun balik dalam pukul 11.45 mlm. Teringat nak perangatkan rendang dan dalca yg ada sedikit baki...
Hari ni baru boleh nak menulis blog, dah rasa lega dan segar mcm sedia kala.... Alhamdulillah, sakit2 urat ku dah pulih...
Esok umie akan ke convocation Kak Illy di Sabak Bernam....

16 comments:

idham said...

ala....umie.....jelesnya!!!

mana gambar...???

masih ok ke semua diaprang tu?

kak zai masih menten ka? dan si P3 kk tu how ??
hehehe

arif

WAN ZUHA ISHAK said...

Gambar convo Illy jgn lupa post sini ye

-zuha-

Kak Lady said...

Umie...kalau buat open house ni memang penat...nak melayan tetamu aje rasa tak menang tangan...patutlah masa berbual malam tu dah terasa mata nak terkatup dah...hehehe

Sayangnya takde gambar ye...kalau ada tentu nampak kemeriahannya...

LADY^DI said...

Salam Kak Yong..

Wah beshnyaa...ramai gak yg dtg ekk. Bila akak mentioned nickname kwn2 frm laman KG CHAT tu iskkkk rindu bebenor rasanya. Tapi mmg betul during our time there mmg seronok then dah bertukar bentuk..ntah apa2 ntah dahhh..

Akhirnya kita semua angkat jari-jemari hehehe bkn angkat topi ekk ahaksss coz cuma jejari je dok tekan2 kekunci.

Nasib kita semua masih in contact and sesekali sering bertanya khabar if not..yg jauh nie rasa BERTAMBAHHHH jauh

Cheers
LADY^DI

nafie said...

Mie!...
Sori sy x dpt dtng...sebenarnye sy ade hal gie melawat saudara tua sebelah ayah dari singapura yg dh lame x jumpa.. skrng dh bermastautin kt USJ... rasa terkilan jgk x dpt meraikan bersame majlis Raya aidilfitri mie tu...ramai ker kenkawan opis kite hadir..?

mama ranggie said...

kak umie,mane pict...?seronokkan buat open house...memang x terlayan tp bile lg org nak dtg umah kite ek?masa ni ler...

umie said...

Idham.. ahaks..
Jeles na.., Tu la, umie tak ambik gambar satu pun... Kak Zai masih menten mcm dulu juga.. baby Zai yg kita melawat sama2 dulu dah besar,dah 2th lebih la kot.. dah pandai cakap pun...
Nani pu3KK sihat alhamdulillah, dan suami dia masih di KK lagi, insyaalah hujung th ni dapat tukar ke KL juga..
yus Ulaqkapak masih single lagi... lom ada jodoh lagi la kot...

umie said...

Salam wan zuha..
Insyaalah umie akan post dlm blog nanti...

umie said...

LAdy,
Tak payah panggei kak la na.. rasanya umie lebih usia dri lady la kot..
Memang tak menang tangan... tapi seronok dapat jumpa kawan2...penat tapi puas hati sebab dapat jumpa kawan2 setahun sekali,,,

Rasa terkilan juga ni sebab tak ambik gambar...

umie said...

Salam buat D..
Pasti D kenal juga dia org kan... Myza(suraya) kak yong kenal masa p2p, sebab dia tak biasa di publik,tu pun bila kak yong dah tak mesra alam di publik.. nyorok2 je hihihi...

Tu kenangan lama kan D... kenangan terindah.... ahaks..

Kalau boleh jgn sampai hilang kawan...nak kawan sampai bila2 pun... betul kan...

umie said...

Hj.NAfie...

Yer yg tua kena dahulukan... lagi pun dah lama tak pernah jumpa.. sesekali jumpa saudara2 kita...mmg la seronok...

Kawan2 ofis ada juga yg dtg, ayu dgn hubby, ani dgn huby...yg single2 tu ramai juga...

Cantekk Nafee punya blog no...

pB said...

Ummie tak ajak pB pun :(

umie said...

mama ranggie
Mekasih lawat sini.. umie dah tgk blog mama ranggie.. cerianya.. best..!

Betul tu.. zaman ler ni.. kalau nak jumpa kawan2 masa raya le...
HAri2 biasa susah nak jumpa2 yer la kan.. masing2 sibuk...

umie said...

pb..
Mcmana nak ajak pb erk.. no fon pun tak ada.. email pun tak ada.. hehehe.. dtg jer la... umie masak khas utk pb N family...

-ctz- said...

huhu~
ummie... buat mee lagu hari tu naaaaaaa... :P~

umie said...

CT,
mee lagu mana satu erk..?? hat mula2 tu umie masak mee goreng, pastu mee bandung muar... mana satu ct nak makan...
dtg lerr nanti umie masak special buat ct...

kimsalam kat bonda ct sama na..