Friday, November 23, 2007

AKU GEMBIRA

Sejak Along outstation, umie ke Office agak lewat sikit.... Kali ni Along pergi agak lama juga... 10 hari gitu... Jadinya boleh la umie ke office bawa kete dia.


Sejak hubby kena tukar di Subangjaya, setiap hari sampai ofice pukul 7.30 dan balik pukul 8.00 malam... Eeee mmg la bosankan.... kalau time banyak keje ok juga sambil2 siapkan keje2 office. tapi kalau masa keje tak banyak tu, otak buntu dah teringat2 rumah.

Sementara Along tak ada ni... merdeka la kejap... awalpagi, sempat basuh kain baju dan masak utk anak2 yg dok ada kat umah...pastu siap bawa bekal utk lunch.(jimat aku)..

Berkesempatan perhati aktiviti tarian aerobik kat depan rumah umie. Tapi idak le aku nak aerobic kat tengah padang mcm tu... MALU..! paling tidak pun menari dalam umah jer le.. dgn DANCING PAD... ok juga.. janji berpeluh.


Dia orang siap bawa anjing kesayangkan, tambat kat pokok... boleh pulak main cakk... cakk.. dgn aku tu.... hehehe.. comeyyy. Nasib baik ko tu anjing,,, kalau kucing aku dah gomoi2....


Hari ni sebelum kol 9 dah sampai office... cuti sekolah jalan kurang jem. seronokkk nyaaa...... walaupun hanya sementara.


Niat dihati aku nak ambik kete ini... orang kata jimat minyak, tapi aku kena la conggak2 dulu... kalau rezeki menyebelahi aku.... Insyaalah

22 comments:

© Oshun/EM Muhammad/Nadia Emarele Muhammad said...

Salam Umie... baru OD nak kata, anjing tu cam main aum cak je ngan Umie... ngeh. Memang kalau Umie join pun, OD rasa Umie tak beraerobik punya. Lari pecut lagi kena kejar dek anjing tu... ngeh ngeh ngeh.
Cantik keta tu. MyVi ek?

WAN ZUHA ISHAK said...

Comeiiiiiinya anjing tu. Mmg betul la umie, kalo kucing la... Dah lama kena peluk cium. Ehehehe...

Mudah mudahahn Allah permudahkan urusan umie untuk umie beli kereta tu. Ameen.

<3
-zuha-

mama ranggie said...

wah..umie pon dancing lah..nape x join jer dorang aerobik kat taman tu?he..he...sempat dog tu main nyorok2 ye umie?

MAMAMIA said...

Aerobik ni kalau indoor, minat gak nak join. Kalau kat luar, seganlah..

umie said...

Salam OD... anjing tu mmg bosan la kot dok menunggu tuan nya ber aerobic hari2... sbb tu laa.. dia ajak main aum cak dgn umie... ngeh.. kalau main kejar2 dgn umie.. sah la dalam satu hari turun sekilo berat umie...
OD nak balik KL bila..?? boleh la bawa OD naik myvi nnati...

umie said...

wan zuha,,, mmg dia cute sgt... tang mata dia tu bila terkebil2... aduhhh terguder gitu...

Insyaalah zuha, tq na...

umie said...

mama ranggie,,, tak kuasa nak dancing2 atas padang.... takut org yg lalu lalang ada yg pengsan tgk umie dok gelek2... hehehe...

Anjing tu cerdik....

umie said...

mamamia, memang betul tu mama... malu, tau2 jer la.. bila dah gelek2tu... semua dok berayun2... hahaha

Beli jer DANCING PAD yg guna PS2... mcm games juga,boleh nari2 dlm umah... seronok tau...

ves said...

hehe anjeng yg kiut!!!~gomoi je anjeng tu akak ummie..pastu samak ler.

kalo dh beli kete myvi ajak la abg jln ke ipoh yek akak ummie,singgah umah saya ngan akak yatie.saya masakkan cendawan goren resepi saya pd akak ummie ngan abg :)

WAN ZUHA ISHAK said...

Ves? Hmm... Adakah ves yg ku kenal? If yes, winduuuuuuuuuuuuunyeeeeeeeeeeeeeeee kat bro.

<3,
-zuha-

-ctz- said...

ummie sayang...

I m hepi too :P

tamao janji ngan ummie.. takut tak jadik lagi... tapi akan ct usahakan untuk bertemu ummie..

Rindu banget!

OndeOnde said...

kalau chinese memang dia orang rajin buat aktiviti ni - dekat ofis saya ni ada satu park, kalau weekend siap ada dua group campur orang tua dan muda depa menari - tarian moden campur lagu tradisional..kita ni jadi tukang nengok jer lah..hehehehe..

kereta yang umie nak ushar tu comel tuh..insyaAllah kalau ada rezeki boleh beli..memang frust kalau kita tak byk kerja kat ofis tapi kena tunggu jugak..mulalah teringat kalau kat rumah dah settle banyak benda...kadang2 mood elok tetiba tukar jadik tak elok tu..kalau ada kereta sendiri mmg senang baaaaanyak..mobile la sikit kita nak gi mana2.

umie said...

Ves...
jumpa juga kita di sini yer... anak2 sihat ke??

Insyaalah... kalau di panjangkan umo... sampai la sana jumpa cikgu yatie sekali ;))kenal cikgu yatie erk?? pernah jumpa ke?

umie said...

wanzuha.. ves le tu.. ahaks.. jom wan kita pi umah ves.... dia nak masak cendawan special utk kita :-))

umie said...

ct ku cayang...
tak pa kalau tak sempat pun.. lain kali la na... dah ada kat australian nanti jgn lupakan umie no...
salam sayang dan rinduu juga kat ct...

umie said...

ONde2 yg di ingati,
Seronok tgk depa menari.. kadang tu gelak sorang2 sebab salah sorang tu ada yg terOVER gelek... kelako pulak...selalunya dia org mainkan muzik lagu2 melayu, lagu indon dgn hindi.. dangdut pun ada..tak pernah pun dengar lagu cina... tu yg heranya...hehehe

Insyaalah Onde... dah booking pun... tunggu je sampai... boleh la nanti kita dating2 na....

-ctz- said...

ummie sayang..
ct windu sangat kat boboy n gegurl :( uwaaaaaa qasa macam nak eyauu ja!

OndeOnde said...

dating umie?
setttttttt!

LADY^DI said...

Salam Kak MWOAHZZZZZZZZ

D bz gak nie but saje curik masa nak jenguk blog kwn2 heheheh. Alah senam aerobic mmg besh if ramai2..if alone tu hehehhe nmpk gaya depend on mood gak...kekdng mmg niat nak senam then at the end of the day penyakit MALEH lak melanda ahakssss.

Erkk bro ves kaaaa??? Weyyyy lamanya tak beramah mesra. Jap lg D mak merayap 2 ur blog hahahaha.

Harga keta kat Msia mmg mahal ye kak. Kat Brunei nie iskkkk sad to say due to NEW cars kebanjiran masuk and murah..end up 2nd hand cars yg jugak new..new..cars berlambak...mcm flea market. Iskkk.

Adios till jumpa lagi kak, dik zuha N CTZ.

Love always
LADY^DI
Brunei Darussalam

umie said...

ctz ku cayang...
ct ke KL berapa hb erk..?? kalau jadik.. 1hb ni Along nak ke Korat pulak... sea games... nak dating boleh la... midvalley ka Amcorp mall..??

umie said...

onde..
kita dating2 dekat2 je la.... nak gak tgk onde dah slim.. (ehh dulu slim jugak aper...)

umie said...

Salam D... mwahhhh kiri kanan ;-)

cuti2 sekoalh mcm ni mmg selalu bz la erk... D tak cuti ka ujung2 th ni..?? dok sepi jer.. ingat D balik ke Utara Malaysia...
Kat sini kete malaysia pun mahal jugak..... si kecil viva tu pun rm44, Myvi lebih sikit dri viva...

Ahaa... tu bro Ves D la tu... hehehe sabaq jer la dgn bro ni...
yg dok suka nyakat org...