Wednesday, November 28, 2007

HADIAH

Sejak cuti sekolah ni.. umie sibuk sikit...
Semalam dri awal pagi dari pukul 7.30 hingga ke malam, menguruskan hal anak2.... Dri Shah Alam sampai la ke Pahang...
Ada yg nak tukar kolej lain... yg baru habis periksa SPM kena la ambik di hostel...yg dah PMR pun ada.....yang susah hati kita la sebagai IBU, sebab nak tau result masing2 nanti... ghisau la umie....
Kalau dia org dpt cemerlang nanti akan la dapat HADIAH masing2... kalau tak cemerlang, dapatlah nasihat2 power dri umie... ahaks..

Tak ada plan lagi utk cuti sekolah, tapi rasanya nak ke pameran buku kanak2 yg OD war-warkan tempoh hari....kot2 la jumpa dia kat sana... ngeh...

NIE.. saja la umie copy paste email yg telah di forward.... untuk suka2 jer....

Setiap hadiah yang anda beri kepada kawan/kekasih/ isteri/suami
anda mempunyai maksud yang tersirat...

JAM TANGAN...... .. Tanda mengingati setiap masa dan waktu.
CINCIN...... ...... Tanda ikatan kasih yang abadi.
GELANG...... ...... Tanda mesra
RANTAI LEHER....... Ikatan cinta yang perlu perhatian.
SUBANG...... ...... Tanda penghargaan dan penghormatan.
KASUT....... ...... Sentiasa mengambil berat/prihatin.
PAKAIAN/KAIN. ..... Semoga kasih berkekalan dan dekat selalu.
PAYUNG...... ...... Tanda kasih dan sentiasa ingin melindungi.
MINYAK WANGI....... Tanda cinta
BINGKAI GAMBAR..... Sentiasa merindu dan tak ingin berjauhan.
BUKU........ ...... Bersifat terbuka dan bertolak ansur.
BUNGA....... ....... Tanda perkenalan dan tanda sayang
COKELAT ....... Semanis cintamu.
LAGU/CD/KAD UCAPAN...... Mengabadikan cinta
SEJADAH DAN ALQURAN....Tandanya kekasihnya itu menyayangi
nya dunia dan akhirat.

PssssTT..heheeheehe he... Satu lagi.... zaman mellinieum ni....
HANDPHONE... tandanya.... kau jangan lari dari ku!!!!...... aku Kan
cari mu walau dimanapun...melainkan kalau handphone tu
ditutup..... [kuang kuang kuang]

*HADIAH PALING BERHARGA DALAM DUNIA!!
MASUK MEMINANG.... ..tandanya dia serius dan betul2 seriuss..!!!

10 comments:

mama ranggie said...

betul lah umie...mana dapat nih?hehehe...

umie said...

mama ranggie... tdi mama comment lom siap edit lagi.. ni dah jenuh edit... tapi jdi mcm tu pulak... dah dekat 10 kali dok meng edit... tak menjadik jadik... asik2 dok bercantum semua perkataan...
esok nak cuba lagi sampai berjaya... hehehe,,,,,

pakpayne said...

hehehe....umie ...kalau kueh tepi lebuh raya itu tanda apa? :)

nice one....saya pernah dapat tali leher? tanda nak kena gantung ke atau kena cekik??

hehehe


idham

umie said...

Pakpayne,,, dah tukaq nama na... kalau bgi kueh tepi jalan tu tanda ingatan dan ikatan kekeluargaan sampai akhir hayat...

kalau dpt hadiah tali leher,,, nak tau juga la.. laki ka pompuan... tua ka muda.... kalau yg bgi tu perempuan muda... jgn la dok pakai selalu,,, di khuatiri terjerut leher sendiri... kalau perempuan tu dah agak berusia... simpan elok2dalam laci.... hhihihi..

Kak Lady said...

Hahaha...Umie nak tergelak hadiah zaman mellinium tu...betul jugakkan...tapi orang lelaki ni kalau nak lari bagilah telefon camaner pun...lari jugak dia...

Kak lady kat umah ni pun sibuk dgn anak2...asyik bergaduh2 aje nak pakai laptop ni

Ad- said...

owh,

ad pernah dpt jam, perfume and heart shape pillow...

hahahahaha~

umie said...

kaklady... hadiah mellinieum tu kan... kalau dia bagi, kita ambik jer la... kalau kita call org lain bukan dia tau ... kan,,!! hehehe...

sama la kaklady... cuti sekolah semua anak2 ada kat umah... PC ada dua, tapi masih nak rebut2 lagi... ngalah je la.... sib baik bapaknya tak kaki tenet... kalau sama naik ... parah tu...

umie said...

ad, anak buah ku ghupanya...
kiranya BERTUAH la tu... dapat hadiah mcm tu...
heart shape pillow tu... kiranya supaya si dia tetap di hati ad... hehehe...

WAN ZUHA ISHAK said...

Menarik. Antara semua hadiah yg kelakar tu hadiah zaman millenium la. Zuha setuju sgt ngan hadiah yg akhir sekali tu.

Camna ni umie, zuha blom terima apa2 hadiah dari sesapa. Apa makna tu? :D Single 'n' available ka? Ahaksss terpromote diri sat ;-)

-zuha-

umie said...

Zuha..
Tu maknanya... wan zuha masih kekasih hati mak ayah la.... hehehe

tahun depan ada la yg no last tu.... insyaalah.... ;-)