Monday, November 05, 2007

ROMBONGAN KE KLCC - 27.10.2007

Dah 2 tahun rasanya,Umie mengenali Cikgu Yatie dri kampungchat. Itu pun kebetulan. Masih ingat lagi Yatie menegur umie masa tu... banyak persoalan dan penerangan antara dia dan umie... mmg melucukan... memang ada sejarah yang kami tak akan lupakan sampai bila2.... terus kami jadi kawan rapat sehingga kini.
Pertama kali jumpa Yatie semasa dia menghadiri kursus di KL... kami dapat sembang panjang dan banyak citer2 yg menarik.
Baru2 ni Yatie mengikuti rombongan TADIKA anak ke-3 nya ke KL. Kami buat temujanji.
Kami janji jumpa di taman KLCC pukul 1.30tgh. berhampiran kawasan Masjid. tapi.. pada hari tu, kebetulan pulak Sabtu di bulan syawal, warga2 kota tentunya mengadakan rumah2 terbuka buat sahabat handai.... jadinya banyak jalan2 JEM. Pukul 12.30 umie dah keluar dri rumah.Umie dgn kak Illy ambil keputusan naik PutraLRT, lebih mudah. Hampir setengah jam bas tak sampai2... umie pun tahan texi...
"En.. boleh hantar ke Terminal Putra..??" okey la katanya. Dalam hati ni dok berkata2... kemana la PakCik nak bawa kami?? gaya mcm nak ke jalan lain jer..
"EN... saya nak ke Terminal Putra..." yer la... dekat PWTC tu kan.. dia balas,,,
"Itu Hentian Putra en.. kami nak ke Terminal Putra dekat2 Tmn Melati..."
Iskk. aku pun satu hal gak... awatnya tak sebut Terminal Putra LRT. kompius la driver texi tu.
Lebih kurang jam 2.45 ptg, umie pun sampai la di kawsan taman KLCC tu... dah terlambat... takut timing depa lari, kelam kebut je umie dgn kak Illy berjalan, dah tak toleh ke kiri kanan pun....
Tak ada apa buah tangan pun utk Tie dgn anak2 dia. Terkilan juga sebab tak sempat nak singgah kemana2.Umie cuma bawa KEK yg Yatie pesan sebab nak sambut bezday anak laki2 ke-3 nya dgn kawan2 di Tmn. Kalau dia bawa kek dri Ipoh, jadik lempeng agaknya bila sampai di KL.
Insyaalah lepas ni kami plan nak jumpa lagi kalau dia ke KL.

"HAPPY BEZDAY NIZAM"

Ini sebahagian gambar buat kenangan. Umie belikan 2 biji kek coklet yg berlainan warna .Berbunga2 pulak tu.. Alahai... tu jer la yg ada kat kedai kek belakang umah umie... tak ada pulak yg gambar2 katun ke... umie lebih suka beli kek kat kedai melayu dri bangsa asing...

Seronok melayan anak2 makan kek.."cikgu, nak bunge.. nak bunge... makcik saya nak bunge juga.. (makcik tu umie lerr..)"

Cikgu Yatie tengah melayan budak2 dan cikgu2 lain makan kek... Seronok.. mmg seronok.. BEST...!



Walaupun umie tinggal di KL, tapi kawasan ni tak pernah lagi umie jejaki lagi... Terima kasih Cikgu Yatie, sebab cikgu lah umie dapat menyemadikan gambar2 kenangan di KLCC ni. Niat hati mmg nak ambik gambar KLCC building dri bawah sampai atas, tapi kamera tak mengizinkan, ada jugak visitor dok terguling2 atas rumput nak ambik shot yg menarik...

Insyaalah akan dtg lagi.. dan kepada cikgu Yatie... terimakasih sekali lagi...


10 comments:

mama ranggie said...

same ler kite umie,lom lg jejak tmpt ni...

umie said...

mama,
sekali2 kena juga bawa anak2 jalan2 ke situ...best tau...

MAMAMIA said...

Saya pun sama, dah banyak kali ke KLCC tapi banyak lagi ceruk2 dia yang belum diterokai.

Gambar dgn background KLCC pun tak da lagi.

Kak Lady said...

Rasanya kak lady dah 3 kali ke sana ...tu pun bersama adik ipar...kalau hubby memang dia tak kuasa nak pergi...sebab dia tak pandai jalan kl...tapi sayang tak amik pulak gambar kat sana...

umie said...

mamamia,
selalunya kita kalau ke KLCC pi ronda2 je.. atau tgk wayang atau window shopping... makan2 ke... kita lupa yg kita tgh berada dalam bangunan yg tertinggi di Asia...

Sila2 la dtg kat situ mama.... :-))

umie said...

kaklady,
umie,selalunya pegi situ dgn anak2 jer.. nak harap hubby mmg NGAK akan pegi...
umie kalau nak ke situ senangnya naik PUTRA LRT je...
kaklady dtg la sana lagi boleh posing2.. best juga.... rasa megah sebab ada bangunan yg tertinggi kat negara kita...

idham said...

umie...adakah arif kenal dgn cikgu yatie itew? hehehe tanya jer...

gumbira nampak umie di sana...

:-)

urs, arief

umie said...

Arief tak kenal cikgu Yatie tu.... dia hanya p2p sahaja... menyampuk kat publik kalau perlu hehehe...
umie tetap gumbira dan menghargai persahabatan baik yg lama atau yg baru...
:-)

ves said...

akak ummie...klcc ni best ngan x best.ada section yg ok bwk fmly ada yg x ok bwk fmly.apa pon tumpang hepi sbb klcc ni dr jauh dh nampak walau x la nampak dr ipoh :)saya tobat pegi klcc weekends...punya la mcm2 perangai pelik org2 yg berada di klcc...and to kak lady : lain kali ajak hubby pegi klcc.pastu sampai kedai prada,suh dia belikan tas tangan :))

ves said...

to ctz also know to me as bv...the devil wears prada :)