Sunday, December 30, 2007

BLACK AND GOLD


Andainya dulu, umie berulang alik ke Office dgn hubby, tapi sekarang umie dah
berasingan pergi dan berasingan balik. MASING2 dan ASING2.
Sedih juga bila ku kenang2kan. Tau2 jer la... bila berdua2 dalam kereta,
macam2 cerita ada....
ada kala sampai merajuk2... hik hik hik....
Bukan apa... tu tandanya kami bergurau senda....
tambah kasih dan sayang bila meningkat usia....
Sebelum ni umie akan sampai rumah dalam pukul 8.30 atau 9.00 malam setiap hari,
anak2 terpaksa beli makanan sendiri di kedai, atau umie akan beli sekali
semasa dalam perjalanan balik. HUbby kuar dri tempat kerja pukul 7.00 malam, sampai office umie dalam pukul 7.20 malam... jenuh gak umie nak tunggu dia... (pukul 7.00pagi dah keluar rumah).

....Tapi sejak berASINGan ni, aku sampai rumah pukul 6.30ptg... sempat la nak masak apa2 yg patut utk family.

Along nak kawin April tahun depan... insyaalah
Aku tak nak susahkan dia, bila dia dah ada family sendiri...
Itu pun salah satunya umie perlukan sebuah kereta lagi....
(Anak 5 org )
Semoga Tuhan berikan kami rezeki yang secukupnya... insyaalah.
*Adakala kerinduan itu datang mengetuk pintu hati ku.... huhuhu...

13 comments:

© Oshun/EM Muhammad/Nadia Emarele Muhammad said...

Salam Umie...
Cantik keta... nak itut boleh? Nanti bawak OD jalan-jalan ek. Fullamak, 12 jam kat luar rumah. Mesti penat tapi Umie masih ada masa nak online tegur-tegur OD. Canggih gitu. Cayalah. Selamat tahun baru OD ucapkan. Mwah mwah mwah.

umie said...

w/salam OD..
Hik hik hik... OD balik KL nnti umie bawak OD ronda2 KL... no prob. Mcm tu la OD sejak setahun lalu, mula2 ok la 12 jam kat luar rumah,,, lama2 tak larat. Sebenarnya pun dah malas nak drive, kan senang ada yg bawak kete...
Disebabkan budak2 comey yg kat rumah tu lebih penting, depa pun perlukan kita dri segala nya... BERKORBAN je la umie.
Kena luangkan sedikit masa demi OD tersayang... juga kawan2 lainnya.. mwahh mwahh..

WAN ZUHA ISHAK said...

Comel keta. Macam tuannya jugak. Yg mana satu keta umie? Black ke gold? 12 jam kat luar rumah, zuha paham penatnya macam mana. Memula mmg ok tapi bila dah lama2 tu kan, tak larat, menyampah, semua ada la. Pastu tempreture mula la makin lama makin naikkk aje. Hahahaha... Mwahssss umie. Slamat tahun baru 2008!

-zuha-

idham said...

cantik kereta Umie dan kerat pakyong! siapa black siapa gold....kalau arif teka...yg black tu umie....heheheh :)

SELAMAT TAHUN BARU UMIE....SEMOGA lagi tambah *mewah*, murah rezki, sehat sentiasa dan terusan kuis kuis kaki bawah selimut dgn pakyong....hehehehe

JD idham

manja said...

salam umie....
Amboii...comel sungguh keta mcm tuan dia gak...sesuai benar dgn umie...menawan..
Di kesempatan ini tie nak ucapkan Selamat Tahun Baru 2008 untuk umie & family..semoga sinar kebahagiaan sentiasa menyinari hidupmu...mmmuuuaaahhhhsss

umie said...

TQ wan zuha..
Hihihi... Hitam itu menawan. Tapi bukan hitam.... dia jdi gold sbb nak nampak mewah hehehe..

Selamat tahun baru buat zuha sekeluarga...

mwahhhh wan zuha.

umie said...

Ariff,
Nak tegur kat ym tdi ni.. aleh2 hilang.. ;-)

Pak yong pakai kereta Hitam tapi kete lama tu le...
Umie kena la yg mewah tu.. ala2 emas... (emas dah mahal)..

Hehehhe.. kuis* jgn tak kuis...
Selamat menyambut 2008 semuga bahagia selalu dan jgn lupa kuis2 selalu ;P

umie said...

Manja... mwahhhh
comey ka?? iskk ada ka comey mcm umie.. kan ke umie ni dah tambah besar segala2... dulu saiz XL.. ler ni dah XXL.. huhuhu..

Selamat menyambut 2008 esok hari,,, semoga beroleh kejayaan pd th seterusnya dan berbahagia di samping family tersayang...

MAMAMIA said...

Kalau Umie rindu nak berdua2an semula, sekali sekala tinggalkan kereta kat rumah, pergi kerja guna satu kereta balik.

Panjang langkah tak, ada kereta sendiri ni?

umie said...

salam mamamia,
Mmg sekali sekala tu satu kete kena tinggal kat office, balik sama2... dan pagi esoknya kena keluar sama2 juga,, dan balik asing2 lagi... ok gak kan..

Dulu2 Pak Yong naik moto je pi keje sbb dekat dgn umah, ler ni dia dah tuko kat Subang JAya,


Panjang langkah?? hihihi... takat KL ke Bangsar dan ke PJ.. dah ekspet, Midvalley.. Amcorp Mall... (pi bayo segala mcm BILL).. ahaks..

ves said...

akak ummie!!!nak tumpang gi pwtc masa OD lancarkan buku hikayat kanak2...leh muat ke?hehe cantek kete akak...hidup geng perodua!!!~

umie said...

ves,
Hidupppp.. perodua..!!!!

ida.. said...

kak umie sama la keta kita... tp keta kak kak umie black or gold? mine is black... hehhe hitam itu menawan.. hehehhe