Monday, December 31, 2007

SEPANJANG TAHUN 2007


Banyak kenangan pahit dan manis sepanjang tahun 2007. Aku rasa masa terlalu cepat berlalu, dan aku terus mengharap tahun 2008 akan di lalui dengan lebih baik dari tahun2 yg 2007.



Ni kampung Pak Yong selepas di landa BANJIR pada awal tahun 2007. Mak dan ayah mentua umie hanya tinggal berdua sahaja.... Banyak pokok2 yang mati. Masa ni balik kg tolong mengemas barang2 yang dah tak boleh digunakan lagi.




^ Hari Ulang tahun umie... ;-)^




^ Majlis pertunangan anak Umie, Khairool dgn Safiah pada 25/2/07^


^Cuti-cuti Malaysia di Pantai Port Dickson^

Kenangan Manis di rumah anak2 yatim Darul Izzah, Bangi. Pertama kali bertemu
BLOGGERS. ONDE, PB, Pinnut,RAD dan lain2nya....

Terima kasih sekali lagi buat JDIdham & Family. Terima kasih banyak2 dari kami

Semoga Allah berkati hidup mu sekeluarga... ameennnn..


Masa Hari RAya Aidilfitri.
Mengambil kesempatan singgah di tepi pantai Tanjung Mas, Muar
sambil menikmati MEE BANDUNG Muar dan ROJAK PETIS... yumm yum..

Hari RAya Aidiladha baru2 ni....

Dalam dulang tu lauk pauk
dari jiran. Biasanya kami bertukar2 makanan bila musim2 perayaan.
Seronok kami dapat merasa masakan bermacam2...
Kali ini umie dgn Pak Yong bawa mak & ayah mentua ke rumah
anak perempuan nya di KOta Tinggi, Johor.
Setiap kali aku lalu di pekan Kulai aku nampak bangunan yg
terbengkalai dari dulu lagi hingga kini di tengah2 bandar (sakit mata)

13 comments:

Aleeya said...

sekejap je setahun berlalu kan kak umie, semoga tahun baru memberi harapan baru buat kita semua, selamat tahun baru 2008!

ves said...

akak ummie yg saya hormati,kasihi,sayangi dan sukai...hehe best la tgk koleksi gambar2 akak :).ku meniti awan yg kelabu,ketempuhi lorong yg berliku mencari sinar yg menerangi kegelapan ku...ku percaya nanti suatu masa...sang suria kan menyinar jua membawa harapan yg menggunung bersamanya..engkau tiba bagaikan pelangi x bercahya namun kau berseri tapi cukup menghiburkan hati ini...akak slmt taun baru ye...maaf dr adik akak yg nakal ini.amponn :)

umie said...

Salam aleeya,
Selamat tahun baru juga buat aleeya dan tabah menghadapi cabaran utk hari2 yg mendatang.

umie said...

Ves yg akak umie ingati lagi kasihi.
Tu gambar sepanjang tahun 2007, dan hanya akan tinggal kenangan.

Amboi bermadah2, selamat tahun baru juga buat ves sekeluarga dan akan mencapai matlamat dgn kejayaan utk tahun 2008, teruskan business dgn jayanya...

OndeOnde said...

so umie dah dapat mykereta ya!
Alhamdulillah, rezeki Tuhan bagi senanglah nanti nak kemana2, lebih mobile orang kata..masa pun banyak yang dapat dijimatkan.

Teringin lah nak jalan2 ke johor, especially muar ni, saya tak pernah jejak lagi ke johor ni..the only negeri kat semenanjung belum lagi dijejaki oleh OO :)

mama ranggie said...

umie,
next time dtg PD,gtau eira k!

umie said...

Salam OO yg di ingati,
Alhamdulillah dah dpt Mykereta.
Senang kalau umie nak jenguk2 org tua kat kg... bukan takat ayahanda umie jer.. tapi ayahanda dan ibunda mertua umie yg makin uzur... sbb hari Sabtu Pak Yong kerja, jadinya senang umie dgn anak2 nak balik kampung jenguk2 mereka..

Sekali2 jalan ler kat Johor, kalau dari KL ke Muar 2 jam setengah je... boleh rasa mee bandung Muar yg femes tu...

umie said...

MAma ranggie Eira,
Insyaalah tahun ni nak plan kesana lagi time cuti sekolah... meh bagi no fon Eira kat email.. :tiney_555@yahoo.com

UncleJ said...

uish..macam2 berlaku pd life umie dlm thn 2007...

anak yg bertunang tu dah kawen ke?

MAMAMIA said...

Semoga 2008 lagi best untuk kita semua.

wajah Umie tak makan hari lah.. Kalau tengok gambar, tak sangka dah nak terima menantu..

umie said...

Salam UncleJ,
Dalam satu hari pun mcm2 berlaku dlm hidup kita, apa lagi dalam masa setahun kan uncleJ.

Anak umie th ni nak kawin... insyaalah, jemput le dtg.


Mamamia,
Insyaalah...
Tak makan dek hari sbb dok dalam ekon.... :-)

© Oshun/EM Muhammad/Nadia Emarele Muhammad said...

Salam Umie...
Hmm... Anak ke adik? Silap tu... gegegegege. Tahniah. Anak hensem, menantu cun, Umie pun cun gak... erm... kek lebih bertunang ari tu dah abih ke? Gegegegegege.
Gambar kat tepi pantai tu cantik. Cam gambar kalendar... Semoga Umie sekeluarga sihat, diberkati, bahagia dan sukses. Amin.

umie said...

Salam OD,
Uiks,, terperasan sekejapan pulak umie bila OD kata mcm tu.. hihihi
Kalau simpan dah basi le OD... kek tu. Jemputlah dtg kenduri April nanti kalau OD jadi balik Mesia....

Masa kat PD tu mmg tunggu matahari terbenam baru nak ambik gambooo...

Mekasih erk OD... harap OD sentiasa ceria di samping Anney, sihat sentiasa....