Saturday, January 05, 2008

AGAK SIBUK SEKARANG.

Kebelakangan ni umie agak sibuk. Tapi nak kata sibuk tu tak la sangat,,,, tapi macam sibuk pulak. Rasanya Kepla Otak umie yg sibuk sbb macam2 nak kena fikir... Kadang peningg... kadang2 Blurr... Entah la. tak tau nak buat yg mana satu dulu..??

April ni Along nak mengakhiri zaman bujang trang tang tang dia.. dah sampai JODOH dia.
Alhamdulillah sebab ada jugak org nak kan dia.
Dulu dia pernah bercinta dgn sorang gadis dari Perak, tapi tak panjang perkenalan dia. Umie mmg kenal dgn dia sebab dulu dia practical di RTM. Satu hari, GF dia hantar email kat umie cakap terus terang mengatakan yg dia tak sesuai dgn Along.
Aku pun tak heran dia ckp mcm tu... mmg Along tu ada masa hangenn satu badan.. ahaks..
Sib baik la Safiah sudi menerima lamaran Along. Alhamdulillah
Dua tiga hari ni dok memikirkan perancangan seterusnya..
Mula2 nak buat kat dewan dekat2 dgn umah, tapi bila bgitau kat adik beradik umie, depa kata buat kat rumah je.. sebab dia org senang nak beramah mesra
dgn sedara mara yg dtg. kira orait je la...
Khemah dah booking
pelamin pun dah booking.
makeup dah booking juga.
lain2 tu belum lagi.... pening lagi....!!!
Ni dok tengah nak pilih warna yg sesuai pulak.....



contoh2 bunga telor.. mana satu cantek??

Bekas apa2 saja... bubuh kek pun ok jugak...

Bunga ni jumpa masa ke giant baru ni... saja je beli kot2 boleh digunakan nanti.

Nanti sambung lagi nak tulis apa2 yg perlu.... nak bgi hilangkan pening dan ghisau.. huhuhu....


15 comments:

ida.. said...

cantik n menarikla blog akak ni.... suka tgk

MAMAMIA said...

Nikah kahwin ni projek besar2an. Banyak perancangan kena ambik kira.

Tak yah pening2 Ummi, InsyaAllah semua berjalan lancar... Saya doakan...

umie said...

Salam Ida,
Mekasih jenguk2 blog umie. Malu pula Ida panggil umie kakak.... Ida baya2 anak2 umie je ni... ;-)
panggil auntie pun ok per...

Datang jenguk2 lagi yer...

umie said...

Mamamia,
tu ler mama.. sebab beso le jdi pening kepala.... tau2 jer la kita ni pempuan, tgk Pak Yong tu selamber derkkkk jer... umie yg dok risau... huk huk..

umie said...

*Mekasih erk mama atas Doa mamamia tu... insyaalah semuanya akan selamat.

mama ranggie said...

umie nak dapat menantu dah ye?

umie pening pilih kaler ke?

mama bg cadangan aje lah,kaler coklat mas n silver...

arsaili said...

along tu anak umie ker...uiksss..dah ada anak besar panjang..ek..tahniah umie

OndeOnde said...

time saya nak kawen dulu, tak nampak mak risau tapi bila adik2 nak kawen baru kita tau dia punya risau tu! hehehehe...

meh sini peluk2 umie...tenang2kan fikiran dulu - list kan kat kertas apa yang perlu di buat, mana yang dah buat tu tick off kan...mudah2an tak lah sakit kepala sangat.

© Oshun/EM Muhammad/Nadia Emarele Muhammad said...

Salam Umie...
Biasalah Umie... rasa cam tak kena jek bila nak kenduri tu. Hari kenduri, rasa ada je yang kita tak buat lagi padahal, semuanya insyaALLAH, seindah yang kita harapkan... cewah. OD doakan semoga semuanya selamat Umie. Amin.

sara shahika said...

SELAMAT MENYAMBUT AWAL MUHARRAM 1429H.KALAU ADA KELAPANGAN JEMPUTLAH KE MAJLIS BACAAN YAASIN, TAHLIL DAN DOA SELAMAT SEMPENA MAAL HIJRAH 1429H DI MASJID NEGARA PADA 9 JAN 2008 JAM 6.00 PETANG...(HUDA, KESUMA, JAKIM)....***TESTING***

umie said...

Salam mama ranggie,
Insyaalah mama, hujung April akan dtg... jemput dtg nanti yer..

TQ mama sbb pilihan kaler mama tu sama je dgn pilihan umie..


Arsaili,
Yer.. anak sulong umie si Along tu,,, hihihi baya2 Arsaili agaknya.. ahaks..
TQ Arsaili.

umie said...

ONDE2,
Memang pening, anak2 umie pun tak tau ibunya pening hik..hik.. Risau mmg ada... tapi mcm Onde kata le tu.. mana2 yg terlintas dlm kepala. terus catitkan.... takut terlupa... mana yg dah sattle tu kena la tick off... lega sikit..

*pelok2 Onde jugak.

umie said...

OD,
Salam.. mwah mwah..TQ doa OD tu.. ;-)
HArap2 ler kan.. semua berjalan dgn sempurna...


Sara Shahika,
Mekasih, Insyaalah umie kesana nanti lepas balik office... salam perkenalan.
"SELAMAT MENYAMBUT AWAL MUHARAM" juga buat sara...

-ctz- said...

ummie sayang,
ada ka kata "ada jugak orang nak kat krool"? iisshh ummie nih... tu ok la tu, tak lama lagi ummie nak dapat menantu. pas tu next year dapat cucu :)
syiokkknyaaaaaaaaaaaa!
salam ummie
pelok ummie
ciom ummie
ummie, i love u...

umie said...

CTZ ku,
mwahh mwahh mwah.. ct sihat ka??
hihihi ada ka kata ,, "ada jugak orang nak kat krool"? tak baekk no ckp mcm tu..
Insyaalah bercucu cicit le nanti umie...
*pelok cium ct jugak.... i love u too*