Wednesday, April 16, 2008

PERSIAPAN

Betapa sibuknya aku masa ni... tapi tak la rasa pening2 gitu.... rasa relax jer hati aku ni... sebab aku dah nampak apa yg akan aku buat.. Ini lah sebahagian persiapan kenduri kawen Along nanti... Kali ini mata aku asik2 nak tgk warna yg ke oren2an... Jadi aku buat la tema kaler oren/gold gitu...



ATAS: Bunga teloq dengan bunga pahar... bunga teloq tu umie dgn anak2 yg buat.... tu pun pada masa lapang.... siuap juga akhirnya...



Yang ni, Reben utk di lekat kat mana2 jer la yg perlu... atas kotak ka... atas kek ka.... serba boleh pakai... Dan yg bawah tu... bunga yg dah umie cantum2kan.... nak buat hiasan hantaran le kot....

Yang ni pulak, bakul untuk apa2 ajer ler..... tak siap lagi.... ni tgh dok sambil2 menganyam reben...

Tu bekas yg dah siap utk hantaran nanti.... sebelah tu baju kak Illy yg lom siap lagi.... (Rajin jugak aku ni )... ahaks..




9 comments:

garb_ina said...

Kak Yong, mmg le RAJIN. Nati nak tempah le. HHehhehe

Kama_Sutra said...

Syabas dan Tahniah.
Memang menarik gubahan yang ummie gubah tu.Bukan itu sahaja,Ummie juga menjahit pakaian untuk majlis yang bakal diadakan nanti.
Disini apa yang lebih penting ialah usaha ummie menyediakan semua persiapan sendiri disamping dibantu oleh ahli keluarga ummie.Kepuasannya lebih dari hanya kita beli sesuatu yang telah siap.
Syabas dan tahniah buat ummie atas segala usaha.Ianya juga sebagai tanda kasih seorang ibu buat anak yang dikasihi.
Muga dengan izin Allah majlis yang bakal diadakan kelak berjalan lancar dan memuaskan.

Fenridal said...

Attention! See Please Here

OndeOnde said...

Umie

Alhamdulillah dah okay nampaknya persiapan majlis tu. Buat sendiri memang lagi puas hati.

Wah, nanti boleh lah saya pi belajar camna nak jahit baju dgn Umie ya? ;-)

umie@kakyong said...

Garb,
boleh boleh..... hehehe

umie@kakyong said...

Kama,
Kama.. betul tu.. umie lebih kepada utk kepuasan diri, walaupun apa yg kita buat tu cantik atau sebaliknya...lagi pun mmg minat dgn kerja2 gubahan tangan, termasuk menjahit pakaian utk family... Yang penting apa yg kita buat tu mesti disertai dgn keikhlasan hati utk kelihatan lebih menarik...
Apapun,,, terima kasih buat kama... insyaalah majlis akan berjalan dgn lancar sebagaimana yg diharapkan...
*Jgn lupa dtg yer....

umie@kakyong said...

Onde,
:-)) nak belajar menjahit apa salahnya... menjahit mmg minat umie sejak dulu2 lagi...

Puas hati bila kita buat sendiri... tapi kena juga minta pendapat org lain yg lebih berpengalaman.... :-)

pB said...

salam ummi


sib baik bagitau awal awal ..

so pB kena boh balik ler baju kaler oren tu dalam almari ...


hi hi hi

umie@kakyong said...

pb,
kena simpan berbagai2 warna dlm lemari... senang nak pakai hihihi...

oren/kuning/krom kan ala2 anak raja gitu.. hihihi