Tuesday, November 13, 2007

PENUTUP RAYA



Semalam kami di Office ambil kesempatan untuk menbuat majlis Penutup Syawal, Perancangannya nak buat gak la dalam bulan raya ... tapi masa tu ramai pulak yg Out Station, pastu asik2 kena tangguh. maklum lah... bab makan2 ni kami dah macam satu keluarga, kalau makan yg agak special, teringat kat kawan2 lain yg tak ada sama... tu la kelebihan Unit kami....


Kawan2 semua dah habis citer pasal Raya... tapi umie dah tak ada citer nak tulis takat ni....



Hanya untuk tatapan:

1. Kami makan nasi dagang ikan darat dan kari ayam juga acar timun

(Catering kira satu kepala hanya rm5.00) murah.....

2. Nasi impit makan dgn sambal kacang

3. Lemang dan rendang ayam

4. Pulut kuning dgn rendang daging + limpa

5. Bihun goreng special

6. Puding cendol, kueh raya dan kueh talam seri muka.


Gambar yg akhir sekali ni masa open house di rumah anak buah umie "FARAH" tapi pict dia tak ada dlm ni. budak2 kecik tu cucu2 ku.... hehehe (anak kpd anak buah ku) .



12 comments:

MAMAMIA said...

Salam penutup raya...

Masa mula2 raya tu, naik muak makan ketupat, lemang, rendang. Ni bila dah habis raya, & tengok gambar2 tu, rindu pulak rasanya.

Kak Lady said...

Umie...dah tutup ye...heheheh...ye lah dah masuk zulkaedah pun kan...sekarang ni orang dah mula sibuk nak pi haji dah...

Betul kata mamamia tu...terliur pulak akak nampak rendang tu...dulu jelak...sekarang rindu...

umie said...

mamamia, biasa la mama... kalau depan mata tu pakai jeling2 jer kan... memang muak, tapi kalau dah tak ada tu, tenguk gambar pun jadik... terlioq jer..

umie said...

kak lady, setiap pembuka, kena la ada penutupnya... ye tak??

Kejapnya masa berjalan kan, ni dah start org pi haji pulak, pastu raya lagi.... boleh la masak ketupat dgn rendang lagi.

WAN ZUHA ISHAK said...

Lapar la nengok gambar makanan tu. Betul kata mamamia tu, memula raya muak nengok ketupat, lemang dan rendang. Bila dah takde, baru teringin nak makan, ngalahkan org mengidam. Hahahahaha... Takpe raya haji pun lagi beberapa hari, bleh qada makan ketupat ngan rendang :P

OndeOnde said...

cantik layout baru umie ni.

adeh, tengok gambar food lapar lah pulak!

murah betul ya rm5 per head caterer tu ambik - sedap tak umie? kalau sedap boleh ke share contact number caterer tu? :)

umie said...

Wan Zuha,
umie paling suka makan nasi impit dgn kuah kacang atau rendang...
raya haji nanti sila la dtg umah umie... umie mmg tak tinggal masak kegemaran keluarga.



Onde,
TQ, layout ni rasanya umie ada klik2 kat blog onde... pastu kluar mcm2gambar kat situ... suka pulak tgk... terus je jdikan template, Umie tak reti sgt pun nak create mcm depa dok buat tu.. hihihi... nak link dgn blog kawan2 pun tak pandai... (ngaku je tak reti kan...hehehe)

nasik dagang tu mmg sedap, semua dok puji... Raya baru ni Jab umie order nasik dagang juga kat dia... rasa mcm tak puas makan, jdi kami order lagi utk unit pulak...
Ingat lagi tak masa kita kat Darul Izzah tempoh hari?? sama caterer ... kalau onde nak, dia hantar kat mana2 tempat pun,,, contact no: 0126267150.(herman)

maklang said...

lambat lah maklang datang sini...kalau tak boleh tumpang semangkok!

umie said...

Maklang,
Lain kali mai la selalu ye mak lang,

-ctz- said...

ummie...
sorry lama tak komen-komen.. ari tuh ct balik KL dok sebok abehkan assignment. pas tu dah antaq, la ni study week, nak final exam 28th nov ni, habeh 3rd dec.
huhu doakan ct...
btw.. suka tengok layout ummie yang baru nieh... nampak gagah!

umie said...

ctz, tak pa la.. lain kali la no jumpa2an.. insyaalah kita di panjangkan usia..
semoga ct sukses dan tenang masa final exam nanti...
Apapun kan ct.. kita kena la GAGAH,,, (kuat semangat dan tabah menghadapi semua rintangan yg mendatang)hehehe..

ves said...

raya aji nanti akak ummie masak la lodeh yek :)

to ctz : all the best on ur examination.